Дієтолог розповіла про шкоду чаїв із ароматизаторами

Ароматизатори в чаях є хімічними речовинами, які створюють додаткове навантаження на печінку і негативно впливають на здоров’я людини. Таку думку висловила дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

“Звичайно, це маркетинг. Просто продавати чорний і зелений чай – це невигідно, а якщо зробити 100 різновидів чаю – із додаванням, наприклад, маракуї, якої там і близько немає, і яка нам й не потрібна, бо нам треба їсти ті продукти, які у нас вирощені й до яких адаптована вся наша система обміну речовин”, – зазначила медик.

За її словами, натуральної маракуї в чаї бути не може, оскільки в такому випадку чай би коштував дуже дорого, тож, очевидно, напій містить хімічні речовини, які дають фруктовий запах. Такі чаї, а точніше, хімічні сполуки, які, при потраплянні в організм мають якимось чином метаболізуватися та виводитись з нього, чинять додаткове навантаження на печінку, кишечну мікрофлору, імунну систему.

При цьому вона додала, що наслідки такого навантаження на організм від хімічних сполук, можуть ніяк не проявлятися в молодому віці та у здорової людини, однак у людей старшого віку, з ослабленим імунітетом, хронічними захворюваннями органів травлення, це може призвести до алергічних проявів, частих застуд і т.д.

“Звісно, від однієї чашки такого чаю ми не помремо, навіть від ста таких чашок, але вживати такі напої на регулярній основі, якщо ще й доповнювати нездоровою їжею – смаженою, жирною, копченою, якщо ще й курити, мало рухатися, мало спати, весь час бути під впливом стресів і негативних емоцій – звичайно, це все буде підточувати наше здоров’я. Однозначно – це не напій людей, які хочуть прожити довго і бути здоровими. Найздоровішим напоєм для людини є чиста вода”, – резюмувала дієтолог.

zakarpatpost.net