У справі з груповим побиттям хлопця в Хусті з’явилися нові деталі. Поліція дала коментар

Справа щодо побиття хлопця з Хустського району набула широкого резонансу.

Газета «Неділя Закарпатські новини» вже піднімала цю тему неодноразово.

В Інтернеті наразі дуже багато різної інформації щодо інциденту.

Тож ми звернулися за коментарем до начальника відділу охорони здоров’я Хустської РДА Тетяни Такової.

Вона підтвердила, що хлопець досі перебуває в Хустській районній лікарні. Однак відмовилася називати діагноз, мотивуючи тим, що то – лікарська таємниця.

Тож за коментарем ми звернулися до Хустської поліції.

«Ситуaція нaступнa: їхaли троє чоловіків, мешкaнців Кошелевa. Зупинилися тa підбрaли ще двох хлопців. Під чaс руху, між ними виник побутовий конфлікт. Вони вийшли з aвтомобіля. Між двомa шістнaдцятирічними зaв’язaлaсь бійкa. Один нaніс іншому тілесні ушкодження. Попередня квaліфікaція – стaття 125, легкі тілесні ушкодження. Під чaс бійки не були зaстосовaні жодні інші предмети. Зaрaз чекaють результaтaти судово-медичної експертизи, якa дозволить точно визнaчити квaлфіфікaцію. Хлопець був без свідомості, aле вже прийшов до тями, зaрaз він проходить лікувaння. Тривaє слідство», – повідомив Євген Капцош.

Однак найбільш бурхливу реакцію викликала саме кваліфікація злочину.

Тож на запитання, чому “легкі тілесні ушкодження”, правоохоронець додав: “Легке тілесне ушкодженння, це попередня кримінально-правова кваліфікація, яка не є кінцевою, а лише попередньою в рамках якої проведено допити та відібрано пояснення всіх учасників події і призначена судово-медична експертиза. Після отримання висновку експертизи, яка триває на даний момент, буде прийнято кінцеве рішеня. Оскільки жодних переломів(відкрити, закритих) не було, які явно свідчать про наявність тяжкого або середнього ступеню тяжкості тілесних ушкоджень підстав для реєстрації інших кримінальних правопорушень не було. За таких обставин ключовою є лише експертиза, висновок якої розставить всі крапки над “і”. Не виключено, що за тривалістю лікування (втрата працездатності….. за правило білеше 21 дня) експерт визначить тілесне ушкодженння ” середнього ступеню”, навіть може кваліфікувати його як “тяжке”, якщо воно було небезпечним для життя в момент заподіяння. Це все описується в “Правилах судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень”.

Тож зараз найбільш важливим питанням є те, чи перекваліфікують подію, адже від цього залежить, яке покарання понесуть у майбутньому кривдники і чи пронесуть вони його взагалі.

zakarpatpost.net