Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Михайло Кравченко з дружиною Лані Алої пів року прожив на островах у Тихому океані на островах Самоа. Вона там місцева, із села Мотаа.

“Із дружиною познайомилися в Новій Зеландії, коли святкувала день народження в кафе. Там закінчила університет. На батьківщині влаштувалася викладачем хімії в університеті. На островах у нас народився син — Калай. Назвали його в честь тестя. Я сидів із малим за няньку. Декретів там немає. За два тижні після пологів Лані мала вийти на роботу”, – розповідає Михайло, пише gazeta.ua.

Популярність Москаля останнім часом різко знизилась. Якщо ще кілька місяців тому закарпатці ладні були просити його балотуватися  на пост президента, то зараз коментують його дії з докором. Передусім мова йде про вирубки лісів та Свидовець. А може ще є якісь причини?
Про це газета  «Неділя Закарпатські новини» розмовляла з політологом Віктором ПАЩЕНКОМ.

– Взагалі політична постать Москаля цікава. Він завжди був відомим, навіть коли був керівником міліції Закарпаття. Але вся його політична кар’єра будується на піарі. Москаль – це талановитий піарник. Він, коли очолив у нас обласне управління міліції, одразу створив газету, телебачення для міліції, підібрав собі талановитих журналістів – того ж Ярослава Галаса, який і зараз із ним. Тобто як політик Москаль за великим рахунком – ніхто. Він не має якось чіткої позиції, але в нього підвішений язик і він уміє «поболтать», у тому числі – матом. Людям це цікаво. Особливо на перших порах. Тому саме на цьому протягом тривалого часу і базувалася його популярність. Він здається доступним, бо підходиш до чиновника, а той – і слово не каже, бо боїться, а цей – що хоче, те й ляпає. Це – яскраво, цікаво і в усіх на слуху. З ним легко писати інтерв’ю, бо він за словом не лізе до кишені. Але що занадто – то не здорово. Поступово люди почали бачити, що його слова розходяться зі справами. От прийшов до нас Москаль і заявив, що в першу чергу поборе контрабанду. Утім що було тоді, те маємо й зараз. Казав він, що наведе порядок з вирубкою лісів, навіть зупиняв якісь ешелони. А що маємо тепер? Тому й логічно, що в людей настало розчарування. Думаю, зниження популярності Москаля є закономірним явищем. Якби він рік-півтора тут поговорив, а далі б його звідси забрали, він залишався б у області й надалі дуже популярним.

Як раніше повідомляв zakarpatpost.netу селі Нижній Бистрий Хустського району цієї ночі сталася пожежа.

Загорілася будівля колишнього дитячого садочка. Останнім часом там був монастир.  Осередок пожежі знаходився в мансардному приміщенні будівлі.

Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» повідомила місцева вчителька Ярослава Росоха.

Люди, помітивши вогонь, викликали рятувальників.

Але на той час вони виявили обгоріле тіло монаха. На місце події прибули лікарі та вогнеборці з Хуста.

“Хлопці дуже мужньо гасили вогонь, ми всі за них переживали, бо молоді”, – наголосила Ярослава Росоха.

За інформацією У ДСНС в Закарпатськфій області, на час прибуття пожежних підрозділів, вогнем було охоплено другий поверх будівлі.

“Площа пожежі складала 105 кв.м. О 01:30 займання вдалося локалізувати, ліквідація ж тривала до 05:00. У ході гасіння пожежі на місці було виявлено тіло людини 1980 р.н. Завдана матеріальна шкода та причина пожежі встановлюються. Вогнем знищено дах та кімнати мансардного поверху на площі 105м2, а також речі домашнього вжитку”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив Хустський Деканат Мукачівської греко-католицької єпархії, нині проводились заупокійні відправи сьогодні ієромонахом Юліаном (Юськівом).

Йому було всього 38. Він служив у с. Сторожниця Ужгородського району, був ігуменом Свято-Успенського монастиря, адміністратором парафій в с. Нижній Бистрий парафії Святої Євхаристії у м. Хуст.

Ріелтор Беата МЕНДЕЛ у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» детально розповіла газеті  «Закарпатські оголошення», на що потрібно звернути увагу перед тим, як купити квартиру, у  якому районі Ужгорода найдорожча нерухомість та які будинки  користуються найбільшим попитом та багато іншого.

– Які ціни на будинки?

– Вони дорожчі. Також усе залежить від розташування, але від 100 тисяч доларів можна придбати хороший будинок. Дешевші теж є, однак такі об’єкти потребують реконструкції. Можна знайти і за 50, і навіть за 30 тисяч. Але щоб облаштувати їх, треба розраховувати на значні капіталовкладення.

zakarpatpost.net проаналізував рубрику «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення»  і ось які цікаві відкриття ми зробили

До «Клубу знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення» щотижня приходять сотні листів від закарпатців, які шукають другу половинку. За 18 років існування газета поєднала долі вже тисячі наших земляків.

Тож кого шукають мешканці нашого краю, які риси бажають бачити у партнерах і що навпаки їх відштовхує в інших, що вони розповідають про себе.

Цікаво, що чоловіки звертаються до «Клубу знайомств» газети «Закарпатські оголошення» набагато частіше, ніж жінки. Вік бажаючих знайти друга чи подругу, чоловіка чи  дружину надзвичайно різноманітний. Є між оголошеннями і від 18-річних дівчат, і від 24-річних хлопів, і від 60-річних жінок та 70-річних чоловіків. Як кажуть, вік закоханим не підвладний. У загальному найчастіше шукають пару чоловіки двох категорій: 40-річні (від 36 років) та 70-річні (від 65 років). Серед жінок тенденція трохи інша. Там найактивніше  починають шукати партнерів 30-річні та 60-річні.

Обсяги переказів від трудових мігрантів у 2019 році зростатимуть

У Національному банку прогнозують у 2019 році стабілізацію кількості трудових мігрантів з України на рівні 2018 року. Про повідомив директор Департаменту монетарної політики НБУ Сергій Ніколайчук, пише Погляд.

“Фактично, по трудовій міграції очікуємо, що не буде значного збільшення кількості трудових мігрантів. Кількість людей, які будуть працювати за кордоном, вважаємо, буде на рівні 2018 року”, – повідомив Ніколайчук

За його словами, обсяги переказів від трудових мігрантів у 2019 році зростатимуть, але вони будуть пов’язані з економічною ситуації в тих країнах, де здебільшого працюють українці.

Марта аж зойкнула, коли почула від сина Дмитра, що той хоче одружитися зі своєю колишньою однокласницею Іриною. Чи Дмитро з глузду з’їхав? Після смеpті чоловіка Марта й так заледве зводить кінці з кінцями. Сина у виші вчить, і взяти ще в хату ще одну бідосю – вона не може. Іра – сирота. Кілька років тому в автoкатaстрофі загuнули її батьки і бабуся стала опікуном дівчинки, яка страждала вадою серця.

Сильний стрес підірвав ще більше здоров’я Іринки. Їй необхідна була опеpація, коштів на яку бабуся, звісно, не мала. Та світ, як кажуть, не без добрих людей. Коли священик виголосив у церкві про їх біду, люди зібрали гроші на опeрацію. Але хіба це означає, що Іра тепер абсолютно здорова? – пише Наш ДЕНЬ

І досі на обстеження періодично їздить, в лікарню лягає. А це – гроші, гроші, гроші… Тільки Дмитро чомусь цього не розуміє. Врешті, Марті хазяйка в домі потрібна, щоб і на господарстві, і на городі їй допомагала, онуків народила. А з Іриним здоров’ям, хтозна, чи можна їй народжувати…

В Ужгороді на площі приземлився метеорит. Звалився він на Петефі справді прямо з неба… щоправда не одразу у вигляді такої велетенської кулі, а – снігу.

Та прибиральники забули його відгорнути і він залишився лежати посеред дороги, як космічна брила.

Загалом такого снігу в Ужгороді не було дж давно.

І якщо спочатку йому всі раділи, то тепер він у радість лише одиницям.

23 січня до обласного центру Закарпаття на численні прохання глядачів знову завітає відомий актор театру і кіно, заслужений артист України Юрій Дяк з моновиставою «Лайкнутий».

Заради лайків люди йдуть багато на що… Навіть страшно подумати про те, до чого може дійти людина в своєму прагненні завоювати популярність. Де проходить та межа, що відрізняє просте спілкування від божевілля, реальність від ілюзії…

Тож, обов’язково беріть із собою своїх старших дітей (15+), і приходьте 23 січня до лялькового театру «Бавка». 
Початок вистави о 18-й годині.

Квитки у касі лялькового театру, та касі ТЦ «Дастор», замовлення за тел..: (099) 319-26-20; (066) 292-22-65

Зможуть побачити виставу і мукачівці.

Показ відбудеться 24 січня у Мукачівському драматичному театрі.

Початок о 18.00

Квитки у касі театру.

zakarpatpost.net