АНОНС. Як добра закарпатська ґаздиня постійно хворіла, а погана залишалася здоровою

Закарпатки люблять хвалитися своїми кулінарними талантами. У нас бути хорошою господинею модно. Новими стравами наші шіковні жони особливо люблять дивувати гостей. А родину часто загодовують якщо не до смерті в прямому значенні слова, то до хвороб точно.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Отже, своєю історію про куховарство та хвороби поділилася з газетою «Неділя Закарпатські новини» ужгородка Таміла Майор, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Я виросла і виховувалася в угорській родині. Моя мама дуже добре готувала. Батько дуже любив м’ясні страви, тож мама всіляко догоджала йому – ми їли різні наїдки зі свинини тричі на добу. Мене виховували так, що дружина передусім повинна нагодувати чоловіка, дітей, рідних, усе інше – другорядне.

Тож коли я вийшла заміж, жила за цим принципом. Готувати я також навчилася добре. Досі немає такої неділі, аби на обід у хаті не було курячого бульйону, голубців, відбивних, котлет та ще хоч трьох видів гарячих страв.

Більше того, чоловікові їжу я подаю на стіл із точністю до хвилини. Інакше він нервує, сердиться і каже, що я – неточна, не вмію планувати час, адже поїсти для нього – свята річ.

Та мова не про це.

Мала я подругу, яка одночасно була моєю сусідкою.

Виросла вона у Воловецькому районі у бідній багатодітній родині. Коли їй було 8 років, померла мати, тож вона та ще два старші брати та три молодші сестри залишилися фактично сиротами. Батько через рік одружився, нова дружина народила ще двох дітей. Чужих не любила, нічого не вчила, вони були постійно голодними. Тож Оксана готувати так і не навчилась. У 18 років, ще студенткою, вона вийшла заміж і переїхала жити до чоловіка в Ужгород. Він працював у поліції і приносив додому на ті часи справжні делікатеси. Але біда, бо дружина нічого з них не могла зготувати.

Чому подруги посварилися? Чому одній із них довелося переглянути раціон?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 січня.

zakarpatpost.net