Закарпатець любив показувати неповнолітнім дівчатам свою чоловічу гідність

Останнім часом у області трапляється чимало зґвалтувань, у окремих із них потерпілими є неповнолітні. Цікаво, що жертвами педофілів стають не лише дівчата, але іноді навіть закарпатські хлопчики, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Утім декому навіть самого сексу не потрібно. Окремі маніяки радіють від того, що на їхню чоловічу гідність просто хтось подивиться. Правда, не дуже зрозуміло, чому для «публічних виступів» вони обирають дітей, адже, маючи талант до роздягання, можна обрати відповідну професію та ще й отримувати за це гроші. Стриптизери ж сьогодні непогано заробляють. Але, як кажуть, кожному своє.

Скажімо, мешканець села Вільхівка Іршавського району влаштовував демонстрацію свого оголеного тіла перед юними односельчанками. Скільком точно дівчатам показував чоловік свою гідність, навіть важко сказати, бо, як розповіла одна з жінок, якось кілька років тому він демонстративно зняв штани одразу перед багатьма молодицями.

Тож деякі з батьків торік звернулися до правоохоронців, бо боялися цього чоловіка, оскільки він уже мав проблеми з законом і сидів у місцях позбавлення волі за крадіжку.

Як розповіли рідні однієї з дівчат, закарпатець точно знав, що їхня дочка є неповнолітньою, але, підстерігши її біля будинку і оголивши свій дітородний орган,  здійснив перед нею акт онанізму. Дитина перелякалася і про все розповіла вдома.

Мати іншої дитини розповіла, що коли дочка проходила повз хату Дмитра (ім’я чоловіка змінено), він сів на лавицю та зняв штани. Дівчину він бачив, але нічого їй не казав. Вона теж перелякалася і побігла додому.

Так само він зробив ще з однією дитиною, яка зголосилася свідчити проти маніяка. А іншу дівчину навіть намагався наздогнати з оголеною чоловічою гідністю.

Ще кілька дівчат також розповідали про аналогічну поведінку односельця.

Сам Дмитро на суді усе заперечував, стверджуючи, що жодних розпусних дій щодо дівчат не вчиняв, статеві органи не оголяв.

Але суд не взяв до уваги його свідчення, оскільки їх було розцінено як намагання уникнути кримінальної відповідальності.

Тож чоловіка суд визнав винним у розбещенні неповнолітніх і засудив до п’яти років і трьох місяців позбавлення волі.

Слід зазначити, що, за даними Генеральної прокуратури України, за рік в Україні за статтями сексуальних злочинів проти неповнолітніх відкривають сотні проваджень. За останні роки найбільше подань стосовно сексуальних злочинів щодо дітей було у 2013 році – більше ніж 550.

У подальші роки цифра коливалася навколо 400 випадків заяв. У 2018 році було зареєстровано в середньому 34 провадження на місяць, приблизно 420 за рік.

Втім, у судів – своя статистика. Виявляється, ці сотні випадків майже всі закриваються або закінчуються адміністративним стягненням, мізерна частина їх доходить до серйозного вироку.

Ще одна проблема – страх родичів або відчуття сорому. Співробітники МВС кажуть, що заяви часто просто… забирають батьки дитини, яка стала жертвою педофілії.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net