АНОНС. Як закарпатська кутна Маня сидить на дієті та полюбляє делікатеси

А ще вона любить бродити сніговими тунелями та задивлятися у бік села

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Коза на Закарпатті вважається доброю годувальницею. По-перше, вона дає немало молока, по-друге, менша за корову, тож вигідніша в утриманні. Тож і не дивно, що частина закарпатців надає перевагу цим милим рогатим істотам, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Звісно, крім них багато ґазд утримують вдома ще й корів.

У 39-річного Николи з села Красна Тячівського району в господарстві є й корова, але до кіз він ставиться з особливою симпатією.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» мав змогу подивитись, як протікає життя у високогірному селі і поспостерігати, як закарпатський господар порається зі своїм хазяйством.

На думку чоловіка, його чорна коза Маня дуже  розумна, допитлива, грайлива та всюди суне свого маленького носика.

Коза живе разом із трьома вівцями і є їм ніби старшою сестрою.

«О 6 ранку ще затемна щоднини йду до своїх підопічних, аби нагодувати тварин. Вони живуть за 2 кілометри від села. Дорога і довга, і потрібно долати підвищення, адже місцевість тут горбиста, гірська. Ще раз годую їх увечері, о 5 годині. Тут у мене утеплений хлів із металопластиковими вікнами, літні будиночки і сінокіс. Тож, аби не тягнути додому сіно, краще утримую козу з вівцями тут. Дихати свіжим повітрям приємно навіть взимку. Рух – це життя, це – здоров’я, це – завжди новий  заряд енергією природи», – розповідає закарпатець.

Що ще цікавого розповів господар про козу? Чому Маня любить ходити тунелями? Яким є взимку життя у високогірних районах Закарпаття?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 січня.

zakarpatpost.net