Сироїд Оксана Ніколаєва: Друзі розповіли про цілителя з Закарпаття, що проводить для людей очисні курси голодування, але він називає це не голодуванням, а постом

“Чудові можливості людського тіла дозволяють жити принаймні до 150 років. Про це відзначають багато лікарів та фізіологів. Але люди чомусь живуть в 2 рази менше. Чинниками того є екологія та спосіб життя: стреси, негативними емоції, нездорове харчування, а також, токсини та паразити, які живуть в організмі і провокують масу хвороб”, – говорить Оксана Ніколаєва, яка практикує сироїдне харчування біля трьох років. Вона вважає, що екологічний спосіб життя, позитивне ставлення, помірні фізичні навантаження та вживання живої рослинної їжі найкраще допомагають досягти гарного здоров’я.

Ви цікавилися здоровим харчуванням змалку, чи цей перехід відбувся у дорослому віці, пише gazeta.ua.

Коли мені було 13 років, батько почав практикувати сироїдний спосіб харчування, а я на деякий час стала вегетаріанкою. Батько пояснив мені, що таке роздільне харчування. Було цікаво, схоже на гру. Я перемалювала таблицю Шелтона і повісила її на кухні. Всі свої страви звіряла з цією таблицею. Не всі родичі мене тоді розуміли, дехто навіть сварив, що відмовляюсь від “Олів’є” з ковбасою. Але я не здавалася і десь років десять була вегетаріанкою. Хіба що інколи могла з’їсти щось таке в гостях, щоб не образити господарів.

Коли вже потім почала зрідка їсти м’ясо, все одно ніколи не змішувала страви, наприклад: картоплю з м’ясом, або з хлібом, не запивала їжу, не вживала десерти після основних страв. Вживала багато каш та овочевих салатів. Піца, наприклад, для мене була взагалі дуже важка – у ній нездорово змішані продукти.

Як і чому ви перейшли на сироїдіння?

Тривалий час була стресова ситуація на роботі, і в мене почав стрибати тиск. Лікувалася в різних клініках, нічого не допомагало. 4 місяці я провела в лікарнях, постійно лежала під крапельницями. Таблетки ковтала пачками, а тиск так і не вирівнювався. Розуміла, що це через стрес. В якийсь момент я дійшла до стану “овоча” – лежала днями в ліжку, не мала сил навіть вийти на вулицю. Я зрозуміла, що хімічні ліки мені не допомагають, і що потрібно якось витягувати себе самій. Почала шукати в інтернеті, як народними методами боротися з підвищеним тиском. Так я стала робити зелені смузі, їздила в ліс по дикі трави і додавала їх у раціон. Помітила, що тиск скаче після вечері. Перестала вечеряти. Натомість стала пити зелені смузі. Просто хотіла жити та бути здоровою.

Часто під час переходу на сироїдіння починаються проявлятися кризові ситуації. Наприклад, проявляються якісь хвороби, випадає волосся, псується шкіра. Людина думає, що це їй шкодить сироїдіння. Насправді ж, коли ми їмо рослинну їжу, організм починає очищатися і все непотрібне починає вилізати назовні. Аби такого не траплялось, потрібно поступово змінювати свій спосіб харчування та радитися з фахівцями

Друзі розповіли про якогось цілителя з Закарпаття Григорія Полоза – що живе в селі Поляна і проводить для людей восьмиденні очисні курси голодування з гіркими травами, з чисткою крові, печінки, лімфи. Я поїхала до нього і пройшла курс. По-перше “цілитель” виявився не сивим дідком з ковінькою, а досить молодим лікарем, сильним чоловіком і чудовою Божою людиною, і називає він це не голодуванням, а постом. Він ділиться тим, що пройшов сам, бо переміг цілу купу болячок і відчув покликання ділитися знанням. Тож усе це стало запорукою змін у моєму стані. Тиск нормалізувався і я перестала пити таблетки.

З тих пір я вже третій рік практикую сироїдіння, хоча мені більше подобається називати харчування живою рослинною їжею. Хіба що часом могла скуштувати щось веганське термічно приготоване. Регулярно проводжу собі курси голодування та очищення на гірких травах.

Автор: Валерія Радзієвська

Як правильно переходити на сироїдіння?

Краще переходити на сироїдіння поступово. Хоча, я і перейшла різко, бо була хвора і хотіла вилікуватися. Перші два місяці стан був не дуже гарний. Увесь час я відчувала голод – їла сиру їжу великими порціями і не наїдалася. Але, я розуміла, що моє тіло очищується та пристосовується до рослинного харчування і потрібен час. Потім відчуття голоду минуло.

Часто під час переходу на сироїдіння починаються проявлятися кризові ситуації. Наприклад, проявляються якісь хвороби, випадає волосся, псується шкіра. Людина думає, що це їй шкодить сироїдіння. Насправді ж, коли ми їмо рослинну їжу, організм починає очищатися і все непотрібне починає вилізати назовні. Аби такого не траплялось, потрібно поступово змінювати свій спосіб харчування та радитися з фахівцями.

У мене з початком сироїдіння почало сильно випадати волосся. Я шукала відповіді скрізь – у книгах, наукових дослідженнях, радилась з фахівцями, однодумцями. Але згодом це припинилося і зараз моє волосся блискуче і міцне. Я відновила стан свого здоров’я, допомогла відновити здоров’я близьким, а потім і друзям. І так ця практика переросла в служіння людям.

Від яких хвороб допомагає звільнитися сироїдіння?

Сироїдіння не є панацеєю. Без комплексного підходу, користь буде не велика. Зміна харчування в сторону живої рослинної їжі вже гарний шлях до оздоровлення. Але тут потрібна мудрість. Зміна харчування має йти паралельно з медикаментозним лікуванням під наглядом лікарів, якщо є хвороба, яка лікується медикаментозно. Але не в тому випадку, коли вже медицина розвела руками, і останній шанс – це диво. А також важливо приділяти увагу своєму нервовому та психічному стану. Бо, якщо стреси, життя в образах, ненависті, роздратуванні, то сироїдне харчування мало допоможе. Вважаю, що все повинні йти паралельно: гарний психічно-ємоціий стан, здорове харчування та фізичні навантаження.

Маю знайомого, який на сироїдінні переміг ВІЛ. Він був на терапії 7 років і в один день відмовився від неї. Але не відсвяткував це тортиком, а також практикував курси голодування, назавжди відмовився від м’яса і вживає тільки живу їжу. Звичайно, це унікальний випадок, бо це боротьба, на яку здатен не кожний. Але, якщо справді хочеш жити, мусиш боротися. Організм людини сильніший за будь-яку хворобу, від може відновлювати сили і самоочищуватися. Зцілення відбувається, у когось швидше, у когось пізніше.

Раджу обов’язково вживати гіркі трави. Різкий перехід зі звичайної на сиру їжу стане стресом для організму, на фоні якого можуть виявитися якісь приховані хвороби. Також може відчуватися слабкість. Щоб цього не було, краще доповнювати свій раціон гіркими травами – вони сприяють кращому очищенню шлунково-кишкового тракту від “прибульців” – токсинів, паразитів і глистів. І тоді цей процес відбувається значно легше. Загалом без голодувань і чисток перейти на сироїдіння складно.

У давні часи наші пращури додавали до їжі якісь гіркі трави. Ця гіркота весь час була на столі. Моя бабуся, як тільки занедужувала, відразу якусь гіркоту пила – мала настоянки, які робила власноруч.

Автор: Валерія Радзієвська

Чула, що натомість любима багатьма вівсянка – не дуже корисна.

Зараз скрізь, де тільки можна, розповідають про користь каші з вівсяних пластівців, кажучи, що її треба їсти кожен день зранку. Але, всупереч громадській думці, я вважаю, що щоденние вживання вівсяних пластівців на сніданок не здатне оздоровити організм.

Вівсяні пластівці містять глютен – клейковину, яка може викликати алергічну реакцію. Глютен склеює ворсинки в кишечнику і погіршує травлення. В результаті розвивається целіакія – захворювання, при якому ворсинки кишечника стають недієздатними і припиняють всмоктування поживних речовин.

Натомість вівсяним пластівцям, ціле зерно вівса має більше корисних та поживних речовин. Тому, найкраще вживати каші не перероблені. Не пластівці, а цільне зерно.

Звичайно, що пластівці підходять для бистрого приготування їжі, коли малу часу. Але ж потрібно пам’ятати, що чим менше технічного чи термічного втручання, тим їжа корисніша.

Натомість, чим цінні свіжовичавлені соки?

Соки – це джерело вітамінів, мінералів, вуглеводів, протеїнів та жирних кіслот. Це така собі швидка доставка поживних речовин нашим клітинам. Регулярне вживання свіжовичавлених соків сприяють нормалізації всіх систем організму, допомагає зміцнити імунітет, та знизити ризик розвитку можливих захворювань.

Головним соком людини є лимонний. Він практично не містить цукру і містить значну кількість мінералів, особливо калію. Цей сік збільшує витривалість, покращує клітинне дихання, відновлює здоровий pH крові. Сік гарно очищує тіло від внутрішніх і зовнішніх токсинів. Лимонний сік гарно вживати, додаючи до чистої теплої води зранку, або на протязі дня

Я вважаю, що головним соком людини є лимонний. Він практично не містить цукру і містить значну кількість мінералів, особливо калію. Цей сік збільшує витривалість, покращує клітинне дихання, відновлює здоровий pH крові. Сік гарно очищує тіло від внутрішніх і зовнішніх токсинів. Лимонний сік гарно вживати, додаючи до чистої теплої води зранку, або на протязі дня.

Мій улюблений, грейпфрутовий! Він найефективніший для очищення організму. Сік має гіркоту, яка нормалізує відтік жовчі. Покращує апетит, має заспокійливу дію. Виводить зайву рідину та токсини. Насичує харчування мінералами.

Мі живемо в країні, де люди з дитинства вживали яблука. Наш організм до цього фрукта гарно пристосований. Тому, яблуневий сік для нас найсприйнятливіший. Він прискорює обмінні процеси, покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Сік оздоровлює печінку, покращує її функції. Відповідно, за рахунок розвантаження функцій печінки, поліпшується настрій і загальний тонус.

Також для підтримання здорової печінки гарно підходить морквяний, буряковий та гарбузовий соки.

Автор: Валерія Радзієвська

Морквяний сік містить бета-каротин, який покращує імунну систему, функції зору, укріплює кістки. Сік укріплює нервову систему, бо у його складі багато магнію, має заспокійливу дію, знімає стреси. Знижує рівень поганого холестерину.

Буряковий сік очищує кров від поганого холестерину, поліпшує склад крові, підвищує гемоглобін. Очищає судини та зменшує тиск. Гарно стимулює роботу кишечнику та очищує його від патогенних мікроорганізмів, позбавляє від закрепів.

Гарбузовий сік також багатий вітамінами А та Е, які являються борцями зі зморшками та старінням, збережуть гарне волосся та нігті. Сік також має заспокійливу дію, домотає організму відновлюватися після стресу.

Селеровий сік має сечогінну властивість і виводь набряки, має жовчогінну і легку послаблюючу дію, нормалізує роботу травного тракту.

Пам’ятаю, як татко вранці готував свіжі соки. Одним з улюблених був огірковий. Сік має багато поживних речовин і один з них, це йод у легкозасвоюваній формі. Тому цей сік прекрасний для профілактики щитовидної залози. Гарно очищує кров. Виводить шлаки, токсини та зайву рідину.

Наприклад, сік з гарбуза, селери та огріка буде гарним профілактичним засобом для виведення каменів з нирок.

Потрібно звернути особливу увагу, що кожен сік має свої протипоказання, тому обов’язково перед початком вживання, радитися з фахівцями чи особистим лікарем.

Чим небезпечні в організмі паразити?

Насправді, коли в людини гарний міцний імунітет, то паразити не виявляють небезпеку, бо організм гарно сам їх виводить.

Але, коли людина перебуває в стресах, вживає нездорову їжу, має поганий сон та мало фізичних навантажень, імунітет падає, системи в організмі дають збої, і тоді паразити можуть бути небезпечними. Для проживання та розвитку, паразитам прекрасно підходить людський організм. Вони можуть жити, як в кишково-шлунковому тракті, так і в органах, в очах, в лімфовузлах, в мозку, суглобах та інших органах.

Чудові можливості людського тіла дозволяють жити принаймні до 150 років. Про це відзначаюсь багато лікарів та фізіологів. Але люди чомусь живуть в 2 рази менше. Чинниками того є екологія та спосіб життя: стреси, негативні емоції, нездорове харчування, а також токсини та паразити, які живуть в організмах і провокують масу хвороб.

Як паразити керують нашими смаками?

Ми можемо думати, що: “я – солодкоїжка”, “я не можу жити без жареної картоплі чи м’яса”, “я дуже люблю поїсти, та не наїдаюсь невеличкими порціями”, але часто це продиктовано не потребами організму, а паразитами, що живуть всередині нас.

Коли постійно хочеться чогось солоденького, то ці бажання можуть йти від лямблій чи кандиди. Також лямблії хочуть вуглеводів, тому нас тягне на борошняне й інші швидкі вуглеводи. Опісторх – хробак великого розміру, якому потрібно багато їжі, спонукає нас стати справжніми ненажерами. Оскарида теж провокує нас їсти все підряд у великих кількостях.

Ось лише кілька прикладів:

Коли постійно хочеться чогось солоденького, то ці бажання можуть йти від лямблій чи кандиди.

Також лямблії хочуть вуглеводів, тому нас тягне на борошняне й інші швидкі вуглеводи.

Опісторх – хробак великого розміру, якому потрібно багато їжі, спонукає нас стати справжніми ненажерами.

Оскарида теж провокує нас їсти все підряд у великих кількостях.

Хєлибактер пилори змушує нас хотіти м’яса, жареного, копченого. Також ця бактерія не дає нам відчувати насичення, і ми сильно переїдаємо.

Автор: Валерія Радзієвська

Чому деяким людям не смачне сироїдне харчування?

Уся справа у наших рецепторах. Вживання страв з хімічними домішками (особливо з підсилювачами смаку, такими як “глутамат натрію”, який додається майже усюди), призводить до привикання наші рецептори. Більше того, завдяки їм наші рецепторі “притуплюються” і вже не здатні оцінити тонкі природні смаки. И тоді вже, спробувавши страву без домішок, ми не відчуваємо звичного “яскравого” нав’язливого їх смаку, їжа без них здається нам не смачною. Тому, важливо, періодично проводити курсі очищувальні, голодування. Такі курси допомагають відновитися нашим рецепторам, і тоді можна дійсно насолоджуватися різноманітністю природних смаків, наприклад, яблука чи помідора.

Чи може бути сироїдне меню різноманітним?

Я шукала різні рецепти. Тому що просто салат з огірків і помідорів – не варіант. Хотілося чогось цікавого і різноманітного.

Поділюся кількома:

Сирий борщ:

авокадо 1 шт, кабачок або цукіні – 1 шт, огірок 2 шт, солодкий перець 1 шт, кріп – пучок, лимон – 1-2 шт, томатний сік – 1 літр. Сіль, спеції за смаком.

Овочі порізати кубиками, зелень дрібно посікти. Залити томатним соком, додаючи сік лимона, сіль і спеції за смаком. Подавати відразу, або можна настояний в холодильнику, посипаючи зверху кропом. Замість томатного соку можна залити овочі свіжовичавленим соком буряка. Такий борщ гарно підійде для тих хто, страждає закріпами і поганим перетварлюванням.

Гаспачо:

помідори – 6-8 шт., паприка – 2 ч. л., мелений кмин – 2 ч. л., дрібка кайенского перцю, оливкова олія – 2 ст. л., сік лимона – 1 ст.л. (за бажанням), вода – 2 ст. л., кінза, сіль, перець – за смаком.

Помідори збити блендером, залишаючи невеликі шматочки. Додати прянощі, сік лимона, воду і продовжувати збивати до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Додати кінзу і збити пульсуючим рухом кілька разів. Готовий суп прикрасити свіжою кінзою і полити оливковою олією. Прекрасна освіжаюча і поживна страва!

Торт лимонно-шоколадний:

Корж:

кунжут 3 ст л, стружка кокоса 2 ст л, мед 1-2 ст л. Кунжут і стружку кокоса добре перетерти в кавомолці. Перемішати з медом.

Лимонний шар:

пророщена гречка 10 ст л, сік 1,5 лимона, цедра лимона, мед за смаком, пару гілочок м’яти, рідке масло какао 1-2 ст л, рідке кокосове масло 3 ст. л. Всі інгредієнти добре збити блендером.

Шоколадний шар:

пророщена гречка 10 ст л, мед 1 ст л, кероб 2 ст л, какао 2 ст л, масло какао 1 ст л, кокосове масло 2 ст л. Всі інгредієнти добре збити блендером. Шоколадний шар готувати після того, як охолов лимонний шар в холодильнику.

Приготування: на дно форми викласти шар для коржа. Дати трохи охолонути в холодильнику. Зверху вилити лимонний шар. Дати охолонути 2-3 години. Зверху вилити шоколадний шар. Дати охолонути торту в холодильнику ніч і на ранок торт готовий. При подачі можна прикрасити ягодами і гілочками м’яти.

Таким тортиком гарно замінювати звичайні магазинні солодощі, як для себе, так і для дітлахів.

zakarpatpost.net