Чому закарпатці роблять татуювання в 60 років

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з майстром тату з Ужгорода Олександром  Рабкевичем.

– Як би ви змалювали портрет типового клієнта: стать, вік, робота.

– Найстаршими клієнтами в мене були чоловік з жінкою років 50-60. Щодо наймолодших, то до 18 років татуювання не робимо. Середній вік – 20-25 років. Як на мене, татуювання треба починати робити після 20, хоч дехто хоче зразу після 18. Краще почекати, підійти до цього більш усвідомлено, не керуватися імпульсами. Адже якщо людина хоче зробити татуюваня, вона його все одно зробить, просто пізніше поставиться до цього більш відповідально, не проситиме набити щось таке, що невдовзі стане нецікавим. Щодо статі, то частіше звертаються усе ж хлопці. Але різниця зовсім несуттєва, співвідношення приблизно 60 на 40. Щодо роботи, то немає професії, представники якої найчастіше роблять татуювання.

– Чи доводилося комусь відмовляти в нанесенні татуювання? Які для цього можуть бути причини?

– Звичайно. Причини переважно – неповноліття. Також не робимо татуювання людям у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. «Зонівські» наколки теж не наносимо. Взагалі причина може бути різна. Майстер має право відмовити будь-кому.

zakarpatpost.net