Site icon zakarpatpost.net

Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 23 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Що насправді не можуть поділити голова Закарпатської ОДА та в.о. міністра охорони здоров’я України

Москаль та Супрун досі чекають вибачень один від одного…

Цими днями до Ужгорода завітала в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Чи чекали на неї на Закарпатті – важко сказати, адже голова Закарпатської ОДА створив їй імідж небажаної гості.

На зустріч із міністеркою особисто він не з’явився, замість себе прислав свого заступника Ярослава Галаса.

Це навіть добре, адже особисте побачення могло закінчитись новими публічними звинуваченнями і матюками.

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук заявив, що планує іти в політику.

Про це він заявив на заході британського українського товариства у Лондоні, повідомляє УНІАН.

“Я в ділі і скоро ви дізнаєтеся більше”, – сказав Вакарчук, при цьому не підтверджуючи намір іти саме в президенти.

“Я хотів би привнести в українську політику якомога більше нових осіб.

Влада як така мене не приваблює.

До політики мене приводить розчарування нинішнім станом української політики”, – пояснив Вакарчук.

Він зазначив, що “боротьба з корупцією і перетворення судової системи повинні бути в центрі уваги”.

Пенсіонерка Марія Іванівна з Чортківського району Тернопільської області все життя помічає дивні речі. Прізвища не називає. Боїться, щоб з неї на старість не сміялися люди. Має вищу освіту і авторитет серед односельців, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

– В дитинстві я любила гратися на цвинтарі, – розповідає жінка pro.te.ua. – Ягоди там збирала, вишні їла, на хрести любила дивитися. Так привикла до цвинтару, що вже як вчилася в Чорткові, мене все одно туди тягнуло. Приїздила додому і мусіла туда піти. Раз пішла десь в обід. Мені було 15 років. Походила собі, пішла на могилу свого діда, помолилася. А на старім цвинтарі було багато великих кущів бузку. Обертаюся – на мене дивиться молодий хлопець. До сеї пори пам’ятаю – красивий, темно-русе волосся на бік зачесане, в темно-синій сорочці. Дивився ніжним, приємним поглядом. Очі мав сині-сині. Я задивилася на нього. Він йшов через кущ бузку, а гілляки не махалися. То мене злякало. Я почала тікати. До сеї пори боюся йти на цвинтар сама. Я такого красеня в житті не бачила. Після того не могла ніякого хлопця полюбити. І так до самої старости – жоден чоловік мене так не зворушив, як той красень.

“Чудові можливості людського тіла дозволяють жити принаймні до 150 років. Про це відзначають багато лікарів та фізіологів. Але люди чомусь живуть в 2 рази менше. Чинниками того є екологія та спосіб життя: стреси, негативними емоції, нездорове харчування, а також, токсини та паразити, які живуть в організмі і провокують масу хвороб”, – говорить Оксана Ніколаєва, яка практикує сироїдне харчування біля трьох років. Вона вважає, що екологічний спосіб життя, позитивне ставлення, помірні фізичні навантаження та вживання живої рослинної їжі найкраще допомагають досягти гарного здоров’я.

Ви цікавилися здоровим харчуванням змалку, чи цей перехід відбувся у дорослому віці, пише gazeta.ua.

Коли мені було 13 років, батько почав практикувати сироїдний спосіб харчування, а я на деякий час стала вегетаріанкою. Батько пояснив мені, що таке роздільне харчування. Було цікаво, схоже на гру. Я перемалювала таблицю Шелтона і повісила її на кухні. Всі свої страви звіряла з цією таблицею. Не всі родичі мене тоді розуміли, дехто навіть сварив, що відмовляюсь від “Олів’є” з ковбасою. Але я не здавалася і десь років десять була вегетаріанкою. Хіба що інколи могла з’їсти щось таке в гостях, щоб не образити господарів.

Коли вже потім почала зрідка їсти м’ясо, все одно ніколи не змішувала страви, наприклад: картоплю з м’ясом, або з хлібом, не запивала їжу, не вживала десерти після основних страв. Вживала багато каш та овочевих салатів. Піца, наприклад, для мене була взагалі дуже важка – у ній нездорово змішані продукти.

Ужгородські патрульні виявили особу, імовірно причетну до стрілянини.

Вчора, близько 23-ої години ночі, ужгородські патрульні отримали орієнтування на службовий планшет про те, що в селі Розівка, Ужгородського району, невідома особа здійснила постріли по автомобілю заявника, після чого поїхала у невідомому напрямку.

Про це повідомила Пратульна поліція Закарпаття.

У ході відпрацювання, вказане авто патрульні помітили на вулиці Другетів в Ужгороді. Патрульні прийняли рішення зупинити даний транспортний засіб, та доправити імовірних учасників події до районного відділку поліції.

Трохи згодом, туди прибув і сам заявник, який прямо вказав на водія БМВ, та повідомив, що той здійснив кілька пострілів з предмету схожого на пістолет у бік його транспортного засобу.

У Виноградові помер 41-річний чоловік. Є підозра, що в нього був  вірус грипу A (H1N1). Однак поки що лікарі офіційного підтвердження не дають, кажуть лише, що причиною смерті стали ускладнення. Закарпатець протягом тижня лікувався вдома. Коли звернувся до медичного закладу, у нього виявили пневмонію – запалення легень. Утім від стаціонарного лікування він відмовився.

Згодом до лікарні його привезла дружина, але на той час він був уже у важкому стані і його помістили до реанімації. Врятувати життя чоловікові медикам не вдалося.

Крім того, як повідомили в Зaкaрпaтському облaсному центрі здоров’я, протягом минулого тижня  (з 11.01.2019 по 18.01.2019 року) на респіраторні інфекції захворіло  3590  осіб, показник захворюваності становить  285 на 100 тисяч населення знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу на 21%.

zakarpatpost.net проаналізував рубрику «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення»  і ось які цікаві відкриття ми зробили

До «Клубу знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення» щотижня приходять сотні листів від закарпатців, які шукають другу половинку. За 18 років існування газета поєднала долі вже тисячі наших земляків.

Тож кого шукають мешканці нашого краю, які риси бажають бачити у партнерах і що навпаки їх відштовхує в інших, що вони розповідають про себе.

zakarpatpost.net спробував проаналізувати, яким чоловікам та жінкам надають перевагу закарпатці.

Що ж хочуть бачити в обраниці закарпатці? Передусім – порядність, відданість, чесність, а також дуже багато хто ставить вимогу – не схильність до повноти. Загалом зовнішність жінки для чоловіків важлива, бо в деяких листах вказано й те, якого зросту повинна бути партнерка, що вона має бути охайною, симпатичною.

Чому закарпатці у 60 років роблять татуювання. Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з майстром тату з Ужгорода Олександром  Рабкевичем.

– Як би ви змалювали портрет типового клієнта: стать, вік, робота.

– Найстаршими клієнтами в мене були чоловік з жінкою років 50-60. Щодо наймолодших, то до 18 років татуювання не робимо. Середній вік – 20-25 років. Як на мене, татуювання треба починати робити після 20, хоч дехто хоче зразу після 18. Краще почекати, підійти до цього більш усвідомлено, не керуватися імпульсами. Адже якщо людина хоче зробити татуюваня, вона його все одно зробить, просто пізніше поставиться до цього більш відповідально, не проситиме набити щось таке, що невдовзі стане нецікавим. Щодо статі, то частіше звертаються усе ж хлопці. Але різниця зовсім несуттєва, співвідношення приблизно 60 на 40. Щодо роботи, то немає професії, представники якої найчастіше роблять татуювання.

22 січня до 4-ї міської клінічної лікарні Полтави госпіталізували громадянина, 1994 року народження, мешканця Шевченківського району міста.

Лікарі діагностували отруєння грибами. Постраждалий вживав гриби 21 січня в кафе в Закарпатській області, інформує Управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА.

Стан здоров’я постраждалого – середньої тяжкості. Остаточний діагноз уточнюється.

Андрій ПЕЛЕХ розповів усе про роботу на Закарпатті та за кордоном. 

Нині багато хто нарікає на те, що не може знайти роботу, роботодавці ж скаржаться на брак кваліфікованих фахівців. Насправді все не так. Знайти легко і просто можна як роботу, так і персонал.

Тож аби більш глибоко розібратися в тонкощах питання підбору кадрів та пошуку вакансій, ми звернулися до однієї з агенцій, яка проводить перемовини з роботодавцями, має філії в багатьох містах України і допомагає нашим землякам знайти роботу не лише вдома, але й у Чехії, Словаччині, Польщі, Угорщині, Ізраїлі, Німеччині, Великобританії, Швеції, Італії, Кіпрі, Туреччині, Болгарії, Албанії, Китаї, Катарі, ОАЕ та в інших країнах світу.

Отже, сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції Pelekh Agency Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про заробітки, зарплати, підробіток для пенсіонерів, соціальних нянь та багато інших.

Цими днями газета «Неділя Закарпатські новини» відзначила 15-річний ювілей.

Із нагоди свята колектив вітали представники влади, духовенства, керівники підприємств та організацій, діячі культури.

До ювілею газета «Неділя Закарпатські новини» отримала багато подарунків.

Одним з найбільш оригінальних був торт.

Цей двоповерховий кондитерський шедевр прикрашено логотипом видання, мудрою читаючою собакою в лапах із газетою та закарпатськими статуетками Оскарів.

Важив торт шість кілограмів і був дуже смачним.

Колектив редакції пригощав ним усіх читачів, що прийшли розділити свято.

zakarpatpost.net

Exit mobile version