Які вакансії найбільш затребувані на Закарпатті і представникам яких найважче знайти роботу

Андрій ПЕЛЕХ розповів усе про роботу на Закарпатті та за кордоном 

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Нині багато хто нарікає на те, що не може знайти роботу, роботодавці ж скаржаться на брак кваліфікованих фахівців. Насправді все не так. Знайти легко і просто можна як роботу, так і персонал.

Тож аби більш глибоко розібратися в тонкощах питання підбору кадрів та пошуку вакансій, ми звернулися до однієї з агенцій, яка проводить перемовини з роботодавцями, має філії в багатьох містах України і допомагає нашим землякам знайти роботу не лише вдома, але й у Чехії, Словаччині, Польщі, Угорщині, Ізраїлі, Німеччині, Великобританії, Швеції, Італії, Кіпрі, Туреччині, Болгарії, Албанії, Китаї, Катарі, ОАЕ та в інших країнах світу.

Отже, сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції Pelekh Agency Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про заробітки, зарплати, підробіток для пенсіонерів, соціальних нянь та багато інших.

– Андрію, незважаючи на те, що особисто  ви більше займаєтесь роботою за кордоном, вам відома специфіка  працевлаштування і вдома. Які вакансії найбільш затребувані на Закарпатті?

– Ми більше працюємо з закордонними партнерами, але з тих вакансій, які в нас були в області – це адміністратори ресторанів, менеджери з продажу, торгові представники.

– Представникам яких професій найважче знайти роботу?

– Мені здається, що зараз нікому не важко знайти роботу. У наш час вакансій багато. Головне – бажання людини. Крім того, потрібне розуміння того, що починати трудовий шлях слід із чогось базового, директором відразу бути не можна. Хоча багато людей звертаються і кажуть, що працювали в Україні на керівній посаді, теж і за кордоном хочуть бути керівниками. Але цієї посади завжди можна досягнути, просто потрібно працювати і вдосконалюватися. Крім того, професію можна змінити, навчитись чомусь новому. Зараз є багато тренінгів у режимі онлайн, навіть їхати нікуди не потрібно. Тому говорити, що комусь знайти роботу важко, я б не став. Тепер можна заробляти гроші і в 15 років. Між дітьми є дуже винахідливі та підприємливі. У той же час працювати, якщо є сили, можна і в 70. Тому наголошу, що все залежить від самої людини.

Часом молодь каже, що не може знайти роботу, бо роботодавці ставлять вимогу про наявний досвід роботи, а в них його не може бути. Чи відомо вам про такі випадки. Загалом як у нас справи із роботою для молоді?  А чи можуть знайти роботу пенсіонери? Кому лешгше знайти роботу – чоловікам чи жінкам?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 січня.

zakarpatpost.net