АНОНС. «Золотий» злодій, що стріляв в ужгородського поліцейського, отримав 6 років позбавлення волі 

Свою провину він так і не визнав 

Два пограбування здійснив ужгородець у рідному місті і під час одного з  них навіть травмував за допомогою зброї свою жертву. Крав не лише золото, хоча йшов саме за ним, – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Першим Богдан (із етичних міркувань імена замінено) облюбував собі будинок на Можайського. Звідти він виніс посеред білого дня 3 ланцюжки, 3 пари сережок, 8 каблучок, 5 підвісок, браслет, ноутбук, тонометр, 5 мобільних телефонів, 4 годинники, запальничку, електронну книжку, флекс, дриль та ключі від автомобіля.

Через кілька днів він підгледів іншу квартиру – уже на Заньковецької. На справу пішов також не в сутінках, а о 16.30. Тож зламав вхідні двері і проник до житла. Там він накинув оком передусім також на ювелірні вироби. А саме на срібний набір з сережок та каблучки та срібну каблучку. Також вирішив прихопити з собою ноутбук, планшет, випрямляч для волосся, вайфай роутер та два електроконвектори.

Утім справу довести до кінця йому не вдалося, оскільки приїхали правоохоронці, яких викликала жінка, котра винаймала квартиру. На момент їхнього прибуття грабіжник усе ще перебував у помешканні.

Намагаючись утекти, чоловік вихопив пістолет та кілька разів вистрелив у правоохоронця. Старший оперуповноважений сектора карного розшуку Ужгородського відділу поліції отримав поранення голови. Попри це, оперативнику вдалося затримати грабіжника. На щастя, після поранення він вижив.

«Я був у районі з іншої справи. Отримав дзвінок, що сталося пограбування квартири. А оскільки я працюю по лінії квартирних крадіжок з приватних будинків на території міста Ужгорода, то одразу поїхав на місце події. Біля під’їзду мене зустріла потерпіла, яка повідомила, що вона вже була у квартирі і знає, що саме у неї вкрали, – розповів газеті «Неділя Закарпатські новини» Роман після  інциденту. – Підійшовши до дверей, ми не мали на меті потрапити до квартири, бо оперативної групи ще не було на місці. Однак я попросив власницю відчинити двері, аби побачити, чи порушено обстановку у помешканні. Коли жінка відчинила двері, за ними я почув шум, та власниця припустила, що то з сусідньої квартири, адже будинок панельний. Водночас і двері до кінця я відчинити не зміг, тому одразу зрозумів, що за ними хтось є. Зазирнувши, я побачив і впізнав зловмисника, який вже неодноразово притягався до відповідальності за квартирні крадіжки. Я назвався, але грабіжник відштовхнув мене і вирвався у коридор. У нас почалася сутичка, внаслідок чого ми скотилися сходами. Потім я побачив, що у зловмисника у руках є зброя, почув постріли, за якими стало ясно, що пістолет не бойовий, а пневматичний. Після цього вже на вулиці я почав переслідування злодія, а коли той вже не мав сили бігти, то розвернувся і почав стріляти впритул. Відстань між нами під час останнього пострілу, коли він поцілив мені у брову, була близько півтора метра. Потім я збив його з ніг і затримав.

Що сказав злодій на суді? Що розповіли свідки?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 25 січня.

zakarpatpost.net