Відомий ужгородець розповів, з чим у підлітків пов’язана поява прищів

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» » ми говорили з ужгородським актором, який займається оздоровчими практиками Любомиром ГЕЛЯСОМ.

Здорова гарна шкіра подобається всім. Але ж вона залежить від харчування. Прищі, дерматити, різні шкірні захворювання не лише псують настрій, але й створюють дискомфорт. Які процедури очистки шкіри можете порадити?

Давайте, умовно я назву шкірні захворювання алергіями. У когось таке буває кілька годин. А в когось – тижнями і місяцями. Поясню. Шкіра –  це найбільший орган людського тіла. У даному випадку – орган виділення. Вона так само викидає отруйні і токсичні речовини, як це відбувається при поході в туалет, так само, як коли в нас нежить, коли підключається лімфатична система і виділяється слиз. Адже коли людина хворіє, вона кашляє, у неї температура, нежить. Це відбувається через те, що організм хоче позбутися від слизу, все дуже просто, потрібно просто придивитися, що виходить із нього.  Шкіра так само. Від чого виникає алергія? Багато хто приходить на лекції і мамочки кажуть: «Та ви що! Якщо я дам дитині мед замість цукру, її обсипле!» Або так само про воду з лимоном чи апельсин. Правильно! Коли під час прання із вашої пральної машинки виходить брудна вода, ніхто ж не каже: «О Боже! Я перестану додавати пральний порошок і вода буде чистою!»  Із дитини бруд починає вилізати через шкіру тому, що завдячуючи їжі, його назбиралося вже стільки, що є з надлишком і організм радий тому, що він отримав ягоди чи кавун, які сприяють очищенню і на шкірі з’являється висип. Це добре! Адже організм не знає, коли наступного разу вам прийде в голову дати йому щось корисне, аби він зміг почиститися. Тож він підключає печінку і нирки і починає очистку. Навіть часто може виникати кашель і нежить просто через те, що людина з’їла ложку меду. Просто мед – це продукт, у якому міститься пилок, що сам по собі є неймовірною енергетичною капсулою, яка сприяє зародженню нового життя рослин. Тож коли ми з’їдаємо мед, ця енергія просто виштовхує з організму отрути, токсини, слиз, глистів, паразитів і до процесу підключається шкіра. Тому коли я раджу якісь антипаразитарні програми, коли діти проходять очистки організму, зразу попереджаю, що дай Бог, аби під час очистки були кашель, нежить, температура  та висипи на шкірі. Я радію, коли таке відбувається, бо тоді виходить все, що було всередині організму.

Іноді буває, що ще тиждень-два після очистки людина ще ходить в’ялою, із запамороченням. Але це вже більш індивідуальні речі. От саме на цьому етапі я часто підключаю БАДи, бо вони прискорюють процес детоксикації.

Загалом на шкіру немає змісту впливати зовні. Треба розуміти, що вона відновлюється більше 200 днів і після очищення зсередини починається процес її оновлення.

А як пояснити те, що в підлітків часто з’являються на обличчі різні прищики? Як їм можна допомогти?

Потрібна очистка.  Усе вирішується дуже просто. Потрібно почистити кишечник, вигнати паразитів  і заселити корисну мікрофлору.

Діти часто мають шкірні захворювання через те, що коли батьки дають їм гроші з собою, вони купують собі сухарики,чіпси, пакетовані соки, газовані напої, а це все – закисляючі продукти. Вони закисляють організм і на основі кислоти розвивається патогенна мікрофлора.  Рівень РН кишечника та всього організму падає, і це відбувається поступово. Це може трапитися у 5-6 класі, не одразу в першому-другому. У дитини перед тим, як виникають проблеми зі шкірою, з’являються проблеми з навчанням. Вона починає втомлюватись на заняттях, не сприймає матеріал, їй важко слухати вчителя, хочеться постійно спати, вранці важко прокинутись. Це все – симптоми зашлакованості організму. Погана шкіра – вже як наслідок. Але ж діти бачать рекламу і їм усі ці сухарики здаються смачними. Вони саме і розраховані на підлітків. Так само і куріння. 70-80 відсотків прибутків тютюнові компанії мають із підлітків. Вони навмисне підсаджують дітей на цигарки, проводячи серед них антикурильні акції. До них приходять проводити лекцію і кажуть: «Знаєте, діти, я вам сьогодні розповім, чому не можна курити» і годину розказують про те, що куріння – це вибір дорослої людини і лише дорослий може вирішити для себе чи він курить, чи ні. У дітей спрацьовує рефлекс, що чим вони не дорослі і вони сприймають цигарку, як ознаку дорослості.

Але дуже тішить, що зараз багато дітей переключаються на інформацію по здоровому харчуванню, звісно, дякуючи мамочкам.

Тож якщо у дитини проблеми зі шкірою, я виступаю проти зовнішніх мазюканок. При правильному підході ефекту можна домогтися вже за місяць.