Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатська «Неділя»:  свято – для всіх!

Подією останнього тижня січня, безумовно, варто вважати ювілей колективу газети «Неділя». Попри те, що бренд «Неділі» можна назвати найповажнішим у медійному просторі західної України (у 20-30-х роках минулого сторіччя видання виходило у Львові), нова «недільна» ера почалася у 2003-му – в Ужгороді. І саме із цим обласним центром, вважаємо, пов’язане її життя і, не будемо соромитися, – справжній розквіт!

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Як на здоров’я жінки впливають харчування, секс та ліки

Лікар Тунзала ІБАДОВА розповіла про причини безпліддя, найбільш ефективні протизаплідні засоби, домашні пологи та раннє статеве життя

Сьогодні чимало жінок не можуть завагітніти. Аби стати мамами їм доводиться проходити чимало обстежень та різних процедур. Водночас все активніше обговорюються домашні пологи. Чимало дискусій виникає і на тему абортів! Усе більше представниць слабкої статі хворіють на рак, а дівчата починають вести раннє статеве життя і це майже вважається нормою. Крім того, які лише експерименти не проводить молодь із протизаплідними засобами!

Неділя» готова вести репортажі і з пекла, і з раю

Газета «Неділя» відзначила своє 15-річчя. Для коня це забагато, для людини – замало. А для газети? 

Була у нас «Закарпатська правда», найстаріша газета краю, заснована ще 1920 р., проте до сторічного ювілею не дожила. Її молодша посестра «Молодь Закарпаття» ледве проіснувала піввіку. Зараз у вільне плавання відпустили «районки». Ну це приблизно як кинути кошенят з палуби прямо у розбурханий океан.

Зомбоящик – то страшна справа

Найгірше, що вражає і дратує мене, думаю, що не тільки мене, так це реклама. Дратувала вона мене і тоді, вісім років тому. Тоді, чи ще раніше, пригадую, реклами було менше, але вона була такою самою в’їдливою і нав’язливою. Ми жартували, що Україна має дві проблеми – тампакс і карієс. Саме тоді народився анекдот, який на сьогодні вже втратив свою актуальність, але дехто його пам’ятає:

У Хусті лікарям п’ять місяців не виплачують зарплати, тому вони масово звільняються

Як лікувати людей: торік у серпні створили госпрозрахункове підприємство, а ціни не затвердили досі

Стоматологів Хустського району ще торік перевели на госпрозрахунок. Через це від серпня вони не отримують заробітної плати.

У результаті розгорівся скандал, який закінчився судовим позовом. Наразі лікарі судяться за те, аби рішення відмінили.

 Закарпатець напав на відпочиваючих і вбив чоловіка. Вирок йому винесли аж через 5 років… і він шокував

Цей трагічний випадок трапився ще у 2013 році. Однак злочинець втік за кордон і протягом  тривалого часу переховувався від слідства. Затримали його в  Чехії. Але все одно він усіляко намагався уникнути покарання.

Закарпатець обікрав капличку, бо хотів випити

Випадок трапився у селі Чорна Тиса Рахівського району.

Віктор (із етичних міркувань ім’я замінено) приблизно о 21 годині ночі проник до приміщення каплички Чорнотисянського Свято-Успенського храму і таємно викрав із металевої скриньки для пожертв 250 гривень. Саме стільки там знайшов.

«Золотий» злодій, що стріляв в ужгородського поліцейського, отримав 6 років позбавлення волі 

Свою провину він так і не визнав 

Два пограбування здійснив ужгородець у рідному місті і під час одного з  них навіть травмував за допомогою зброї свою жертву. Крав не лише золото, хоча йшов саме за ним.

Молода мама не відходила від дитини ані на крок протягом 8 місяців

Мама не полишала свого хлопчика вісім місяців поспіль – навіть коли купалася або спала.

У Діани Мовад з Сіднея (Австралія) розвинулася сильна прив’язаність до сина Іллі після важкої вагітності.

Собака місяць охороняв згорілий будинок

Собака терпляче чекав на повернення хазяїна цілий місяць після того, як пожежа спустошила місто.

Андрея Гейлорд – одна із тисячі людей, які 8 листопада полишили містечко Передайз (Каліфорнія), коли розпочалася велика пожежа.

Як падіння з дерева врятувало маленькому закарпатцю життя

Історія з лижником, що заблукав у Карпатах, наробила стільки шуму серед закарпатців, що залишитись до неї байдужою не зміг ніхто. Наші земляки переймалися долею київського туриста і навіть почали надсилати до редакції газети «Неділя Закарпатські новини» власні історії про те, як блукали в зимових лісах свого часу вони.

Чоловік одружився  з небіжчицею

51-річний Джабулані Длунгван, який  живе на околиці Верулама (ПАР), поєднався священними узами шлюбу зі своєю коханою на ім’я Синдісве Хумало.

Але це весілля було дещо незвичним, адже наречена була бездиханна – за тиждень до церемонії вона померла від діабету.

Як баба Анця селфі-боту купувала

Встала  рано баба Анця від галаману на кухні.

«Нич ся не розумію, як ото. Я перша, кой когути спіают встаю,  ашто они вдосвіта чинят. Што за свада там. Усі кричат, а онучка вобще верещит, ги би юй колесо ногу ймило»,  – забубоніла стара собі під ніс і вирішила йти на розбірки, що там трапилося без її відома.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 25 січня.

zakarpatpost.net