Як закарпатцям зробити взимку клумбу для зеленої цибулі з літрової пляшки

Зелену цибулю можна без проблем виростити в домашніх умовах, використовуючи звичайну 5-літрову пляшку з-під води. У такому компактному контейнері можна виростити більше 100 цибулин одночасно, пише газета «Господарські поради».

Отже, із звичайної 5- літрової пластикової пляшки відрізаємо верхівку ножицями або ножем. Далі нам знадобляться плоскогубці і шуруп.  Шуруп, тримаючи плоскогубцями, потрібно нагріти на вогні і робити в пляшці дірочки.

Знизуз алишають близько 5 см незачепленими, там буде накопичуватися вода, а потім рядами роблять отвори, залишаючи між рядами одну смужку. І так з усіх чотирьох сторін. У такій ємності можна  висаджувати  як дрібну цибулю (тоді відстань між отворами незначна), так і велику (тоді отвори робити більшими і рідше).

Тепер беремо цибулю, землю для і починаємо посадку.

Щоб цибуля швидше проросла,  радимо відрізати сухі верхівки.

Насипати землю до першого ряду дірочок, засипавши 5 см. Добре її полити, щоб трохи осіла, а тепер починаємо акуратно класти цибулю, зрізаними верхівками до отворів.  І так ряд за рядом (шар землі, ряд цибулі), не забуваючи добре поливати землю. Корінці будуть рости в середину і не тільки. Не забуваємо красиво оформити верхівку. Місця ємність займає дуже мало, а зелень можна зривати зі всіх сторін.

zakarpatpost.net