Відомий ужгородець розповів, чи справді чоловіки кращі кулінари за жінок

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповів ужгородський фотограф, кулінар та блогер Едгар Петі.

Як спало на думку створити кулінарний блог Betyar Grill. Чому саме бетяр? Із чого все почалося?

Я давно люблю готувати і часто це роблю. А сама ідея блогу в такому вигляді, в якому він є з’явилася торік. Захотілося зробити щось цікаве, неординарне, незвичне для українського ринку… та навіть для європейського. Хоча схожі речі є, але не такі і не у нас. Колега Саша Маріяш, який є оператором і з яким нам разом легко працюється, ідею підтримав і ми почали знімати. З вибором першої страви було складно, тож зупинилися на бограчі. Як би це для нас попсово не звучало, але для України це – Закарпаття. А що стосується назви, то бетяр – в Угорщині герой, як у нас козак, або в Англії Робін Гуд. Люди любили бетярів і давали їм притулок. Може, вони були не дуже культурними, але для простого народу вважалися героями. Тож цим словом я хотів назву блогу прив’язати до місцевості, до Закарпаття. А гриль тому, що все готується на вогні.

А чому саме у вас весь процес приготування страв відбувається просто неба? Чи взимку зйомки перенесуться у приміщення?

У нас будуть зйомки і в приміщенні. Але вони не будуть пов’язані з погодою. Взимку теж можна готувати на свіжому повітрі. Ми знімали відео і в мінус 15. Навіть на початку видно, як качки йдуть по замерзлому озері. Тобто, холод для роботи не перепона. Тим більше, що біля вогню завжди тепло.

У світі визнано, що чоловіки є кращими кулінарами за жінок. Чи ваша дружина не ревнує вас до кухні? Адже на Закарпатті готувати є обов’язком ґаздині.

Ні. У нас у родині з першого дня немає такого, що готувати або прибирати повинна лише вона. У кого є час, той цим і займається. Я часто готую сам, хоча справді у нас історично так склалося, що більше часу на кухні проводила ґаздиня, а у полі ґазда. Та тепер не ті часи, змінилося і життя, і заняття людей.

zakarpatpost.net