Погода у Закарпатті на сьогодні, 25 січня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде трохи тепліше.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -3, удень – 0 градусів.

Протягом усього дня погода буде похмурою. Вночі йтиме сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Хусті – -2 уночі і  +2 удень. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Нічний сильний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Воловці – -7 уночі і  +1 удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Вранці продовжиться нічний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Сваляві – -3 уночі і  +2 удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вночі йтиме сильний сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -2, денна – +2.

З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме – -3, денна – 0.

У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вночі йтиме сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Великому Березному – вночі -5, удень – +1. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – -2, удень – +1. Весь день буде хмарним. Нічний сильний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  -4, вдень – +2. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Вночі йтиме сильний сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Рахові – уночі  -6, вдень – 0. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Вночі йтиме сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

25 січня вшановується пам’ять святої Тетяни. У народі цей день називали “Тетяна Водохресна”, “Бабин кут”. Якщо цього дня йшов сніг, то літо очікували дощове, якщо було морозно, ясно — літо обіцяло бути теплим, а рік — врожайним: “Якщо снігопад — влітку дощик частий”. А ось тепла заметіль на Тетяну і “гнилий вітер” (південний) були небажаними явищами, оскільки вказували на неврожай та засуху.

Народні прикмети на 25 січня

  1. Якщо йде сніг – влітку буде багато дощів
  2. Теплий вітер 25 січня – прикмета до того, що літо буде посушливим, а урожай – небагатим
  3. Ясна і морозна погода в Тетянин день – літо буде в міру теплим і без особливих перепадів температури
  4. Жінки, які народилися в Тетянин день, будуть господарськими. В якості талісмана їм варто носити чорний агат
  5. Якщо яскраво світить сонце 25 січня – скоро прилетять птахи, і настане весна
  6. Якщо студент хоче отримати везіння у навчанні на наступний рік, йому потрібно обов’язково відстояти молебень у церкві, який проводиться на честь пам’яті Святої Тетяни. Тільки потім можна приступати до святкування та веселощів.
  7. Великі замети у Тетянин день – буде багато хліба
  8. Заметіль і сильний вітер 25 січня – буде посуха, неврожай і невдала рибалка
  9. Якщо в цей день старша жінка в сім’ї спече коровай, то це дозволить отримати хороший урожай. І кожен з домочадців 25 січня зобов’язаний з’їсти хоча б шматочок короваю. Надлишок згодовували домашньої скотини
  10. Зоряне небо в День Тетяни – прикмета, яка віщує ранню весну
  11. Якщо дівчинка народилася 25 січня, вона буде здатною до наук і доброю господинею. Якщо народився хлопчик – він буде нещасним.
  12. Кажуть: «У день Тетяни всі студенти п’яні». Якщо не нап’єшся 25 січня, навчання буде гірше даватися»

zakarpatpost.net