Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 25 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Історія з лижником, що заблукав у Карпатах, наробила стільки шуму серед закарпатців, що залишитись до неї байдужою не зміг ніхто. Наші земляки переймалися долею київського туриста і навіть почали надсилати до редакції газети «Неділя Закарпатські новини» власні історії про те, як блукали в зимових лісах свого часу вони.

Одну з них ми вирішили опублікувати. Розповів її Василь Сойма з Тячівського району, – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Я народився і виріс у багатодітній родині. Нас у батьків було восьмеро. Я був старшим сином, тож на мої плечі лягало найбільше обов’язків і відповідальності. Виховували нас так, що за меншими доводилося доглядати старшим. Сестри допомагали мамі прати, варити та прибирати, а ми з братами поралися на городі, водили пасти худобу, заготовляли дрова.

Це були 1960-ті роки. Газу в нас не було, грілися ми дровами, за якими самі ж ходили до лісу. Переважно заготовляли їх влітку. Але деколи запасів не вистачало, тоді доводилося йти і взимку.

Василина Кочерган роками лікує людей настоянками з плазунів та мухоморів. Пацієнти жінки стверджують: такі ліки з отрути творять справжні дива

Василина Кочерган з села Стебні, що у Верховинському районі на Івано-Франківщині, вже роками лікує людей настоянками з плазунів та мухоморів, пише популярна на Закарпатті газета «Поради здоров’я».

Цікаво, що сама Василина змій боїться. Тож усю чорнову роботу виконує її чоловік Михайло. Він спеціальною палицею затискає голову змії між лещатами і кидає плазуна у трилітрову банку. Вже вдома заливають гада горілкою. Плазун стає п’яним, неагресивним – і з нього вичавлюють у ту ж горілку отруту. Змію також залишають у банці. З одного такого плазуна можна виготовити три літра настоянки.

Щоб підсилити ефект, до плазуна деколи додає трохи лікарських трав або отруйних грибів. Настоюватися ліки повинні біля року. До речі, торік родина заготовила біля ста трилітрових банок цілющої отрути.

zakarpatpost.net проаналізував рубрику «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення»  і ось які цікаві відкриття ми зробили

До «Клубу знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення» щотижня приходять сотні листів від закарпатців, які шукають другу половинку. За 18 років існування газета поєднала долі вже тисячі наших земляків.

Тож кого шукають мешканці нашого краю, які риси бажають бачити у партнерах і що навпаки їх відштовхує в інших, що вони розповідають про себе.

zakarpatpost.net спробував проаналізувати, що розповідають про себе наші земляки.

Про себе закарпатці вказують небагато, найчастіше – вік, вагу та зріст, а також наявність житла. Справді, більшість чоловіків матеріально забезпечені і їм потрібна жінка, що згідна на переїзд.  Дехто прямо вказує, що змінювати місце проживання не збирається.

Позиція обласної державної адміністрації щодо будівництва міні-гідроелектростанцій залишається незмінною – споруди на гірських річках, які несуть загрозу для екології, наражають населені пункти на ризик підтоплення й можуть усугубити наслідки природних катаклізмів, Закарпаттю не потрібні.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

– Ми пам’ятаємо гіркий досвід функціонування міні-гідроелектростанції у с.Нижній Бистрий на Хустщині, гребля якої під час льодоходу мало не призвела до екологічної катастрофи й затоплення кількох сіл, – заявляє Геннадій Москаль. – Тому зробимо все, щоб не допустити такого в інших районах області. Наміри так званих інвесторів побудувати каскад із дев’яти міні-ГЕС на р.Шопурка в Рахівському районі не пройдуть. Учора, 24 січня, я скасував чотири розпорядження голови Рахівської РДА про розроблення та затвердження детальних планів для будівництва міні-ГЕС на р.Шопурка поза межами населених пунктів (розпорядження подано нижче). А найближчим часом облдержадміністрація звернеться до окружного адміністративного суду з позовом про скасування рішень Великобичківської та Кобилецькополянської селищних щодо будівництва міні-ГЕС на р.Шопурка в межах цих населених пунктів. За даними Державного агентства рибного господарства, в р.Шопурка водяться рідкісні, в тому числі червонокнижні види риб, а спричинена будівництвом міні-ГЕС зміна природного середовища призведе до їх зникнення. Жодної користі від цих «інвестиційних проектів» місцеві мешканці не матимуть, «інвестиції» принесуть прибутки тільки кільком забудовникам. Ми як орган центральної виконавчої влади зобов’язані вберегти високогірні села від ризиків і екологічних проблем, наслідки яких буде неможливо виправити.

Газета «Неділя Закарпатські новини» відзначила 15-річчя. За цей час ми разом з вами пережили багато подій, були свідками історичних моментів у державі та великих змін на Закарпатті.

Загалом, за 15 років вийшло 780 номерів газети. Було записано і надруковано 712 інтерв’ю. Журналісти підготували 326 спеціальних репортажів. В газеті було надруковано біля 31 тисячі фото. Літредактори і коректори за 15 років відредагували в середньому біля 12 тисяч сторінок.

Газету «Неділя Закарпатські новини» привітали відомі закарпатці.

Владика Варсонофій, Єпископ Ужгородський  і Закарпатський Української Православної Церкви

Газета «Неділя Закарпатські новини» є одним з найавторитетніших видань на Закарпатті. Щоденними зусиллями вірних своєму журналістському обов’язку працівників редакції, дописувачів на її сторінках твориться історія нашої Срібної Землі, закладається надійний фундамент у майбутнє. Чому раджу її почитати? Тому що це – популярне видання про чарівну Срібну Землю, про її самобутню історію та сьогодення, духовність і високу моральність жителів: простих трударів і славетних земляків, знаних далеко за межами області.

Мистецтво перетворення – річ тонка. Але цікава. І найбільше про те, як змінити жінку, зробити її більш вродливою, підкреслити її вроджену красу і приховати недоліки, знає стиліст-візажист із Ужгорода Юрій Абросімов, людина з більш ніж 35-річним стажем, справжній майстер, педагог і просто цікава особистість.

Тож у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми з ним говорили про саме про це.

– Жінки часто хочуть здаватися молодшими за свій вік. Чи можна їм у цьому допомогти за допомогою макіяжу?

– Так. Є таке поняття, як омолоджуючий макіяж. Його ще називають ліфтингом. Що ж це таке? Перш за все, всі лінії повинні спрямовуватися  догори. Коли ми виконуємо макіяж очей, зовнішні кутики головне не «завалити» донизу. Їх потрібно візуально трішки витягнути по діагоналі. Коли накладаємо рум’яна, або робимо світлотіньову корекцію форми обличчя, їх також наносимо по діагоналі. Проте обов’язково потрібно враховувати і форму обличчя. Наприклад, якщо воно дуже витягнуте, не рекомендується накладати косметику по діагоналі, бо тоді воно здається ще більш  витягнутим. У такому випадку рум’яна варто наносити по горизонталі. Тут потрібно мати певні знання. Також у омолоджуючому макіяжі не варто використовувати холодні і сірі кольори, бо це асоціюється з сивиною. Якщо на очі ще накласти сірі тіні, людина здаватиметься старшою. А от персиковий, золотисто-рожевий, лососеві кольори – рекомендуються. Тобто кольори мають бути теплі, рожеві і світлі. Не варто робити і дуже чорні брови. Губна помада теж має бути теплих відтінків, без домішок синього і фіолетового.

Ексклюзивно для наших читачів сайту zakarpatpost.net

У вас з’явилася нова унікальна можливість подати оголошення.

Для цього достатньо натиснути кнопку «Додати оголошення», що розташована на правій панелі збоку.

Відтепер ви зможете абсолютно безкоштовно продати, чи знайти омріяну нерухомість, автомобіль, приміщення під офіс, товари для дому, для весілля, побутову техніку, кімнатні рослини чи городні культури, домашніх тварин, книги, загалом усе, що бажаєте.

Послуга зручна і легка в користуванні, доступна абсолютно кожному.

Ваші оголошення читають користувачі з усієї України та із-за кордону.

Користуйтеся нашими сервісами і ставайте успішними!

Закарпатський сайт оголошень ogoloshennya.net завжди вам допоможе у цьому!

Прокурором Міжгірського відділу Хустської місцевої прокуратури доведено у суді вину 56-річного мешканця смт. Міжгір’я в умисному вбивстві односельця  (ч.1 ст.115 КК України).

Так, 14 жовтня 2018 року, обвинувачений, на ґрунті ревнощів, затіяв суперечку із знайомим, якого застав сплячим у своєї співмешканки. Під час з’ясування відносин, ревнивець обухом сокири, яку знайшов на дворі, наніс множинні удари знайомому. 44-річний потерпілий від отриманих травм загинув на місці.

За результатами судового слідства Хустським районним судом обвинуваченого визнано винним в умисному вбивстві,  а також підтримано позицію прокурора щодо міри покарання та засуджено зловмисника до 7 років позбавлення волі.

Корито на Фединця біля одного з магазинів в Ужгороді бачили майже всі. Господарі висадили в нього квіти, розфарбували і створили цим власну родзинку закладу.

Свого часу це бурхливо обговорювали мешканці міста, бо комусь новація припала до душі, а комусь – ні.

Як би там не було, корито залишається на попередньому місці і… більше того, в ньому навіть зараз, під кінець січня зеленіють рослини.

Розмарин та інші квіти припали снігом, однак все одно досить свіжі на вигляд.

Зараз вони мають доволі оригінальний вигляд і вселяють надію у те, що весна вже не за горами.

 

zakarpatpost.net