АНОНС. Що робить із закарпатцями зомбо-ящик

Найгірше, що вражає і дратує мене, думаю, що не тільки мене, так це реклама. Дратувала вона мене і тоді, вісім років тому, – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Тоді, чи ще раніше, пригадую, реклами було менше, але вона була такою самою в’їдливою і нав’язливою. Ми жартували, що Україна має дві проблеми – тампакс і карієс. Саме тоді народився анекдот, який на сьогодні вже втратив свою актуальність, але дехто його пам’ятає:

«Одна жінка запитує іншу:

– Кумо, а ти пробувала тампакс?

– Пробувала. Але Снікерс кращий»

Адекватна народна відповідь на не дуже делікатну в’їдливу пропозицію.

Як на мене, то наша реклама, так само і в усьому світі, повністю відповідає значенню латинського слова reclamare — «гукати раз-у-раз, знову викликати, повторно вигукувати».

Цивілізовані та освічені люди знають, що «реклама – це двигун прогресу», що без реклами у сучасному світі не обійтися. І її завданням є: донести до якомога більшої кількості людей інформацію про подію, товар чи особистість чи підтримати зацікавленість до всього цього на довший період часу. Тому виробники найбільш успішних рекламних роликів вкладають у неї парадоксальний зміст, абсурдну ідею, алогізм, дивний вираз обличчя, універсальну формулу, висновок, який споживач назвав би дебільним. Але саме це і запам’ятовується, саме на це розраховують рекламодавці. Адже, жоден із нас не побіжить недільного вечора купувати те, що побачив у перерві між частинами програми чи фільму. Але та назва, вміло запакована у нашу голову, нікуди звідти не дінеться і рано чи пізно, але кожна жінка захоче таки спробувати і ліву, і праву палички, і напій із грейпфрутом, і той таки засіб особистої гігієни.

Отже, реклама мусить бути і вона супроводжує нас усюди – не тільки з екранів телевізорів. На біл-бордах в основному рекламують парт-морди, в Інтернеті (в тому числі і соцмережах) – засоби від целюліту, папілом та для підвищення потенції. Окремо треба сказати про вічні акції тільки на один день із товарами, що закінчуються, або з магазинами-складами, що закриваються. З цим ми вже змирилися. Але найбільшу аудиторію таки має телебачення. Тому саме йому приділимо трохи більше уваги.

Яка реклама дратує, а яка ні? Які смішні написи можна побачити на закарпатських вулицях?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 25 січня.

zakarpatpost.net