Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Учора, 26 січня, в поліцію Виноградівського району надійшов виклик із села Вербовець.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Вже на місці правоохоронці з’ясували, що незадовго до трагічних подій 23-річний житель села Нове Село Виноградівського району прийшов у гості до 32-річного жителя Вербовця.

Разом чоловіки вживали алкогольні напої, далі посварилися, після чого гість ударив господаря ножем у живіт. Від отриманого поранення 32-річний чоловік помер.

Газета «Неділя Закарпатські новини» відзначила 15-річчя. За цей час ми разом з вами пережили багато подій, були свідками історичних моментів у державі та великих змін на Закарпатті.

Загалом, за 15 років вийшло 780 номерів газети. Було записано і надруковано 712 інтерв’ю. Журналісти підготували 326 спеціальних репортажів. В газеті було надруковано біля 31 тисячі фото. Літредактори і коректори за 15 років відредагували в середньому біля 12 тисяч сторінок.

Газету «Неділя Закарпатські новини» привітали відомі закарпатці.

Наталія Петій-Потапчук,  художній керівник  Закарпатського народного хору

Газета «Неділя Закарпатські новини» є особисто для мене чи не одним з небагатьох видань, яку хочеться купити, потримати в руках. Гарне, креативне, яскраве оформлення, завжди цікавий несподіваний, неочікуваний матеріал, сюрпризи, об’єктивність… Одним словом, люблю «Неділю».  Раджу тим, хто ще не читає газету «Неділя Закарпатські новини»: долучайтесь до шанувальників сучасної закарпатської креативної та завжди цікавої «Неділі». Не пошкодуєте! Бажаю усьому колективу редакції побільше читачів та меценатів, бо неординарних ідей та планів у вас і так не бракує! Вітаю весь колектив з чудовим ювілеєм.  Будьте здорові, щасливі, успішні!!! Творчого лету Вам у Новому році! Здійснення всього задуманого!

Найгірше, що вражає і дратує мене, думаю, що не тільки мене, так це реклама. Дратувала вона мене і тоді, вісім років тому, – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тоді, чи ще раніше, пригадую, реклами було менше, але вона була такою самою в’їдливою і нав’язливою. Ми жартували, що Україна має дві проблеми – тампакс і карієс. Саме тоді народився анекдот, який на сьогодні вже втратив свою актуальність, але дехто його пам’ятає:

«Одна жінка запитує іншу:

– Кумо, а ти пробувала тампакс?

– Пробувала. Але Снікерс кращий»

Адекватна народна відповідь на не дуже делікатну в’їдливу пропозицію.

Як на мене, то наша реклама, так само і в усьому світі, повністю відповідає значенню латинського слова reclamare — «гукати раз-у-раз, знову викликати, повторно вигукувати».

Яка є альтернатива коров’ячому молоку?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» » ми говорили з ужгородським актором, який займається оздоровчими практиками Любомиром ГЕЛЯСОМ.

Відомо, що чудовою заміною коров’ячому молоку може бути горіхове. Яке саме, на вашу думку, є найбільш корисним та поживним?

Горіхи можуть бути також різними. Є таке поняття, як показник РН. Тобто рівень кислотно-лужного середовища (простіше – оцет, сода). Усе що кисле, закислює і там розвивається патогенна мікрофлора. А при залужнені навпаки корисна мікрофлора. Найкориснішими вважаю мигдаль і бразильський горіх. Вони є лужними. Загалом можна пити будь-яке горіхове молоко, але треба розуміти, що сам по собі горіх – це хороша альтернатива молоку, але при цьому ми мусимо вживати антиоксиданти у вигляді натуральних фруктів разом з горіхами. Поясню чому. У кожному горісі є фітинова кислота, що займає приблизно 3 відсотки від загальної маси. Вона вбирає навколо себе всі ті мікро і мікроелементи, які в майбутньому при потраплянні у ґрунт мусять дати паросток. Грубо кажучи, будь-яка зернинка влаштована таким чином, що якщо не порушуючи оболонки, не перемелюючи той же горіх, він потрапляє в організм і через травну систему  потім виводиться назовні і опиняється в землі разом з фекаліями, проростає. Які ж там повинні бути захисні реакції! Тобто розчепитись у організмі людини чи тварини горіхові не дає оболонка.  А нейтралізуєтьсяї дія кислоти лугами. Тому корисно вживати воду з лимоном. Але не разом з горіховим молоком. Просто в організм щоденно  мають потрапляти антиоксиданти: цитрусові, будь-яка зелень, ківі, яблуко.

Під час огляду автомобіля іноземної реєстрації, в якому перебувало троє молодих чоловіків із Житомирської області, правоохоронці виявили та вилучили два пістолети, маски, фальшиві номери, гроші тощо. Учасників злочинної групи затримано й взято під варту.

Учора, 26 січня, в смт.Буштино Тячівського району працівники кримінальної поліції, групи реагування патрульної поліції та дільничні офіцери Тячівського відділу поліції, за орієнтуванням за вчинення крадіжки, зупинили для перевірки автомобіль марки «Фольксваген Пассат» іноземної реєстрації під керуванням 18-річного мешканця м.Бердичів Житомирської області. В авто також перебували 21-річний мешканець Житомирської області та 30-річний уродженець м.Тячів, який теж проживав на Житомирщині

Зa інформaцією пaтрульних, водій нa Volkswagen прямувaв до лікaрні з потерпілою жінкою.

Інцидент стaвся в селі Розівкa, Ужгородського рaйону близько 22.50 години. До поліції надійшло повідомлення, що невідома особа обстріляла автівку, пише 0312.ua.

Зі слів зaявників, водія тa двох жінок, вони їхaли до лікaрні. Розповідaють, ні звідкіля нa дорозі з’явився чоловік, який нaмaгaвся зупинити мaшину. Було відчуття, що він хотів попросити прикурити. Проте вирішили не зупинятись через дивну поведінку чоловікa і остaннє, що вони пригaдують – постріл.

Водій BMW почaв догaняти водія Volkswagen, який через постріл почaв втікaти.

Ексклюзивно для наших читачів сайту zakarpatpost.net

У вас з’явилася нова унікальна можливість подати оголошення.

Для цього достатньо натиснути кнопку «Додати оголошення», що розташована на правій панелі збоку.

Відтепер ви зможете абсолютно безкоштовно продати, чи знайти омріяну нерухомість, автомобіль, приміщення під офіс, товари для дому, для весілля, побутову техніку, кімнатні рослини чи городні культури, домашніх тварин, книги, загалом усе, що бажаєте.

Послуга зручна і легка в користуванні, доступна абсолютно кожному.

Ваші оголошення читають користувачі з усієї України та із-за кордону.

Користуйтеся нашими сервісами і ставайте успішними!

Закарпатський сайт оголошень ogoloshennya.net завжди вам допоможе у цьому!

Працюємо для вас!

Також ви можете подавати оголошення та рекламу у газети «Неділя Закарпатські новини», «Закарпатські оголошення», «Робота та навчання», «Поради».

Довідки за тел.: (0312) 61-99-99, (050) 222-50-50, (067) 666-90-90

Оголошення також можна подати на Viber: (050) 222-50-50

У пункті пропуску «Лужанка» наряд виявив 44-річного іноземця, який спробував незаконно перетнути кордон. Чоловік  пройшов повз кабіну паспортного контролю, не надавши документи для перевірки. Правопорушника затримали.

У ході фільтраційних заходів з’ясувалось, що турок уже не вперше намагався порушити держрубіж. У жовтні 2018 року, прикордонники вже затримували іноземця при спробі незаконного перетину українсько-польського кордону поза пунктами пропуску.

За вчинене громадянином Туреччини правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст. 204 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону», складено протокол.

Подальшу долю іноземця та оцінку його діям  визначатиме суд, повідомили у прес-службі Мукачівського прикордонного загону.

Людині треба давати шанс. Якщо не використовує його – гнати.

Прадід по батьковій лінії – січовий козак Петро. Помер у 99 років. Ловив ондатр, вичиняв шкіру, шив шапки, сумки і взуття. Обмінював вироби на зерно й молоко. Багато всього вмів виготовляти. Батько каже: “Все, що знаю, – це завдяки дідові”. Другий прадід ходив “на Чехію”. Кордону як такого не було. Де закінчувався їхній город, уже починалася Чехословаччина, пише gazeta.ua.

Дід по материній лінії прийняв радянську владу, бо був єдиним годувальником у сім’ї, мав піклуватися про матір і молодшу сестру. Працював на БАМі. Коли повернувся, закінчив аграрний технікум в Івано-Франківську. Був агрономом-хіміком, згодом – головою колгоспу.

Батько якось узяв ділянку землі, але дуже кам’янистої. Ходжу з відром, збираю те каміння, а воно ніби щороку нове виростає. “Скільки я буду це робити?” – питаю. “Якщо не навчишся збирати каміння, ніколи не будеш пожинати врожай”, – учив.

До української православної церкви долучилася ще одна закарпатська громада. Про це повідомив Владика Варсонофій, Єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви.

“Громада храму Покрови Пресвятої Богородиці смт.Ясіня Рахівського району вийшли з підпорядкування РПЦ та приєднались до Закарпатської єпархії ПЦУ. Вітаю громаду і настоятеля о.Володимира, і молимось за них”, написав він на своїй сторінці у соцмережі.

Сидить дід, читає улюблену газету «Неділя Закарпатські новини» і щасливий такий, аж прицмоктує від задоволення.

«Што там учитавись такого доброго» – цікавиться стара.

«Та много всього, – відповідає він. – Зима, дороги не всяди розчищуют у області, не всяди присипают, десь уже й асфальт злізати начав, шофери ся жаліют. Но главноє туй про політику тулько всього веселого. Зеленський ся на президента балотувати хоче, Москаль розказує, як послєдствія снігопада ліквідіровали, а Ферко Макринин здровий образ жизні начав вести. У студенуй воді ся каждий рано купле»

«Што і ото там пише» – аж не повірилося бабі.

«Нєт, про Ферка не пише. Про нього я просто вспомнив».

«А йди ти. А я вже думала, што ун звіздов став. А што. Ідея! Стану я моржицьов і про мене журналісти напишут! Приїдут до нас у село, будут ня фотографовати у всяких позах! Я ся розберу, укажу чиляди свої файні сочні цьицьки, свою велику гузирю. Усі ми жони завидіти будут».

Страшна подія трапилась на Виноградівщині. Олена (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено) придушила новонародженого сина і переконувала правоохоронців, що все сталось ненавмисне, пише газета «Неділя Закарпатські новини». У жінки крім маленького Максика було ще двоє старших дітей, однак вона була незаміжньою, жила бідно, ніде не працювала.

На суді пояснила, що приблизно о 23 годині лягла спати в кімнаті разом з дитиною. Спала аж до 8 ранку. А тоді… тільки тоді…  помітила, що малюк не дише. Як це ж треба міцно спати матері крихітної дитини, аби всю ніч не встати не те що її погодувати, а навіть не подивитись, чи з малюком усе гаразд, не переодягнути його.

Однак вона запевняла, що нібито під час сну своїм тілом притисла хлопчика, з необережності закривши йому отвір носа та рота, внаслідок чого Максим помер.

Згідно з висновком судово-медичного експерта причиною смерті малюка було задушення, тобто  механічна асфіксія від закриття дихальних органів м’яким предметом. Це підтвердилося як під час зовнішнього, так і під час внутрішнього дослідження. Тіло було синім, на ньому були крововиливи та ознаки швидкої смерті.

Нині багато хто нарікає на те, що не може знайти роботу, а з іншого боку роботодавці скаржаться на брак кваліфікованих фахівців. Насправді все не так. Знайти легко і просто можна як роботу, так і персонал, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож аби більш глибоко розібратися в тонкощах питання підбору кадрів та пошуку вакансій ми звернулися до однієї з агенцій, яка проводить перемовини з роботодавцями, має філії в багатьох містах України і допомагає нашим землякам знайти роботу не лише вдома, але й у Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщині, Ізраїлі, Німеччині, Великобританії, Швеції, Італії, Кіпрі, Туреччині, Болгарії, Албанії, Китаї, Катарі, ОАЕ та в інших країнах світу.

Отже, сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції «Pelekh Agency» Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про заробітки, зарплати, підробіток для пенсіонерів, соціальних нянь та багато інших.

Учора, 26 січня, в поліцію Виноградівського району надійшов виклик із села Вербовець. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області. Вже на місці правоохоронці з’ясували, що незадовго до трагічних подій 23-річний житель села Нове Село Виноградівського району прийшов у гості до 32-річного жителя Вербовця. Разом чоловіки вживали алкогольні напої, далі посварилися, після чого гість ударив господаря ножем у живіт. Від отриманого поранення 32-річний чоловік помер.

За фактом навмисного вбивства поліція розпочала кримінальне провадження. Підозрюваного у скоєнні злочину затримали та помістили в ІТТ.