Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Жінка з 5-місяною дитиною потрапила до Виноградвівської районної лікарні. Те, що вона побачило, шокувало не тільки її, але всіх, хто побачив світлини.

Бруд, облуплені стіни, відсутність води, таргани, розбите скло, заліплене скотчем… Ось таким є медичний заклад, у якому мало би бути всме ідеально…

Умови, в яких перебуває малеча просто жахливі.

Тим часом влада повністю закриває очі на проблему. Цікаво, чому сам персонал лікарні, коли Супрун із робочим візитом перебувала на Закарпатті, не завітали до неї і не запросили в гості.

Інформацією поділилася Татьяна Козош.

Ольга познайомилася з Ігорем ще в університеті. Такий гарний, розумний,  із гумором. Всі дівчата за ним упадали. Та й він мав не одну подружку.

Коли він запропонував Олі випити разом кави, вона тільки скептично посміхнулася. Потім намагався запросити її на якийсь концерт. Але в Олі в цей час був більш надійний залицяльник. Ще кілька разів Ігор під’їжджав до дівчини, але безрезультатно. Вона казала, що Ігор надто поверховий, не вміє він любити, хіба що тільки вершки збирає. А тим часом хлопця заводило саме те, що ним, таким привабливим, нехтують. Його самолюбство ніяк не могло із цим змиритися, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Стільки знущань із себе не пережила жодна закарпатська не те що фотозона, а будь-яка родзинка, що може привабити туристів на території всього Закарпаття.

Знак «Я люблю Ужгород» вкотре залишився без однієї з літер.

Цього разу відпала «О».

Минулого розу хтось виламав «У»

Раніше не було «Я».

Фактично кожна з літер уже ламалася.

Найгірше, що жодного разу за вандалізм нікого не покарали.

Тож поки зловмисників не виявлятимуть і не притягатимуть до відповідальності, до тих пір вони безкарно й нахабно нищитимуть визначні місця.

Тут варто пригадати Хуст.

Аналогічну фотозону там потовкли кілька років тому. Але громадськість зняла шум, поліція спрацювала оперативно, взялися до уваги записи камер спостереження, а фото двох молодиків, які познущалися з серця міста одразу ж заповнили персональні сторінки користувачів соцмереж.

Із того часу фотозона стоїть ціла й неушкоджена.

У пориві гніву жінка, яка працювала соціальним працівником і зустрічалася з чоловіком 13 років, нанесла йому понад 40 ударів по всьому тілу

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Трагедія в селі Шаланки Виноградівського району сталася у жовтні 2016 року, однак суд крапку у справі поставив лише цими днями, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Конфлікти між Марією та Юрієм бували й раніше (із етичних міркувань імена замінено). Коли 62-річний чоловік випивав, ставав агресивним. Але того разу, як кажуть очевидці, п’яним він не був.

11 жовтня о 23 годині, Марія, хоч уже й не проживала спільно з Юрієм, прийшла до нього, аби з’ясувати стосунки, оскільки ревнувала його до колеги. У хаті між ними виникла суперечка. Тож жінка вдарила його тричі кулаком у обличчя. Аби захиститися від розлюченої Марії, Юрій схопив дерев’яний стілець, витягнув його перед собою. Однак жінка вихопила його в нього і почала ним гамселити чоловіка. Найбільше дісталося йому по голові. Він втратив рівновагу та впав на підлогу.

В Ужгороді на жінку з даху впав сніг.

Свідком події стала працівниця редакції газети «Неділя Закарпатські новини».

Прямо в центрі міста з даху житлового будинку біля магазину на жінку впав сніг. Вона дуже перелякалася. Її завели до магазину.

Як розгоратимуться події далі – повідомлятимемо.

Нагадаємо, що днями на Швабській на голову літньої ужгородки впав сніг. Спілкуватися  з журналістами жінка відмовляється. Вона досі знаходиться у лікарні.

Рішучі дії прикордонників, спрямовані на боротьбу с проявами протиправної діяльності на кордоні, викликають неабиякий спротив контрабандистів. Поведінка організаторів контрабанди та їх поплічників стає дедалі агресивнішою.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Заради наживи контрабандисти легко нехтують здоров’ям та життям осіб, яких вони використовують задля незаконного переміщення контрабандних товарів через державний кордон. До того ж заради надприбутків контрабандисти готові навіть вбити. Як це було з прикордонником Вадимом Березенським, який намагався зупинити злочинців.

zakarpatpost.net писав про те, що маленькій ужгородці потрібна термінова операція.

Про сумну новину у соцмережі повідомила мама дівчинки Natalia Zubko.

За її словами, у дитини проблеми зі стравоходом.

Після поширення новини у Інтернеті трапилось диво: знайшовся чьоловік, який оплатив лікування дитини. При цьому від побажав не розголошувати власне ім’я.

Газета «Неділя Закарпатські новини» відзначила 15-річчя. За цей час ми разом з вами пережили багато подій, були свідками історичних моментів у державі та великих змін на Закарпатті.

Загалом, за 15 років вийшло 780 номерів газети. Було записано і надруковано 712 інтерв’ю. Журналісти підготували 326 спеціальних репортажів. В газеті було надруковано біля 31 тисячі фото. Літредактори і коректори за 15 років відредагували в середньому біля 12 тисяч сторінок.

Газету «Неділя Закарпатські новини» привітали відомі закарпатці.

Лариса Липкань, журналіст

Найперше газету «Неділя Закарпатські новини» люблю за людей, які її створюють. Чудові непосидючі журналісти нишпорять по всім куточкам Закарпаття, щоб дізнатися найцікавіше і розповісти про це читачам. І так уже 15 років. Для паперової газети (особливо в наш час) це величезний термін і показник успішності. «Неділя Закарпатські новини» вистояла попри кризи і незгоди та продовжує працювати. «Неділя» інформує, навчає, застерігає, дає корисні поради, надихає і мотивує. А скільки культурно-мистецьких та медійних акцій організував колектив! Наснаги і достатку вам, дорогі «недільці»! Нехай успішним буде подальший шлях! З ювілеєм вас!

Поки були сильні морози, білопері красені змінили «дислокацію» – трималися ближча до радванського мосту з боку Православної набережної.

Тепер, коли почалася відлига, лебеді починають перебиратися на знайомі місця.

Сьогодні вранці двоє плавали біля площі Пушкіна. Саме там зустрів їх журналіст газети «Неділя Закарпатські новини».

Нагадуємо всім, хто підгодовує птахів – не давайте їм хліб. Краще приносити крупи, зернові та подрібнені намілко овочі.

Прокуратурою Закарпатської області погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно вже колишніх працівників філії ПАТ «Закарпатгаз»  та працівника одного з дочірніх підприємств, який на момент здійснення злочину займав посаду інженера даного підприємства.

У ході слідства встановлено, що екс-працівник філії ПАТ «Закарпатгаз» організував злочинну схему по розкраданню коштів даного  підприємства, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Так, підозрювані отримували кошти від споживачів газу, проте до каси підприємства їх не віддавали. За результатами, наданих ними підроблених актів на пуск газу, до відповідного програмного забезпечення вносились недостовірні дані. Встановлено, що таким чином, кошти вони отримали від близько 150 осіб.

Незаконну діяльність організованої групи викрито завдяки спільним діям співробітників управління захисту економіки в Закарпатській області та слідчих ГУНП в області за процесуального керівництва регіональної прокуратури.

Слідчі Хустського відділу поліції розслідують справу щодо хуліганських дій мешканця села Бороняво. Чоловіка, який вистрелив у свого односельця, затримали, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпаття.Вчора, 30 січня, поліцейські Хустщини отримали повідомлення про те, що в селі Бороняво чоловік вистрелив у свого односельця та поранив його.

На місці події слідчо-оперативна група з’ясувала, що між двома жителями села трапився конфлікт. Під час сутички нетверезий 33-річний чоловік вистрелив із пістолета в свого сусіда, внаслідок чого спричинив йому  поранення руки та ноги. Потерпілому надали медичну допомогу. З місця події правоохоронці вилучили револьвер. Зброю відправили на експертизу.

Фігуранта кримінального правопорушення затримали в порядку статті 208 КПК України.

zakarpatpost.net