Site icon zakarpatpost.net

Ужгородська співачка закупила обладнання для онкохворих дітей

Завдяки благодійникам прилад уже використовують для потреб пацієнтів в обласній дитячій лікарні в Мукачеві

Онко-гематологічному відділенні обласної дитячої лікарні у Мукачеві благодійники передали унікальний апарат – візуалізатор периферичних судин. Прилад, кажуть медики, поки що єдиний на Закарпатті. Він вкрай потрібен для маленьких пацієнтів, адже миттєво висвічує всі поверхневі судини, дозволяючи при цьому фахівцям бачити вени з поганим кровотоком, діагностувати закупорки, полегшує проведення маніпуляцій тощо.

Ініціювала акцію на підтримку онкохворих дітей відома закарпатська співачка Маріанна Сухолова. Торік в листопаді вона відіграла в Ужгороді свій ювілейний концерт «З Любов’ю до вас», основною метаю якого стала благодійність. В холі драмтеатру поставили скриньку, куди кожен бажаючий міг пожертвувати будь-яку суму.

Також пані Маріанна додала, що на придбання апарата пішло цілих два місяці. Оскільки подібних приладів в Україні не продають, довелося візуалізатор везти з-за кордону, внаслідок чого виникли додаткові проблеми, пов’язані із розмитненням. Розв’язати їх допоміг президент Ротарі клубу «Ужгород» Роберт Йовні.

Обстеження на апараті, який благодійники офіційно передали на баланс медзакладу, будуть безкоштовними.

zakarpatpost.net

Exit mobile version