Поради закарпатцям. Виразку шлунка лікує золотий вус

Виразка шлунка – складне і досить важке захворювання, при якому відбувається руйнування слизової оболонки внутрішніх стінок шлунка і утворення яскраво виражених ушкоджень. Виразка шлунка належить до хронічних захворювань, може бути викликана цілим рядом причин і факторів. Хвороба протікає хвилеподібно, трапляються періоди загострень і заспокоєння. Вимагає негайного лікування, особливого раціону харчування на різних стадіях перебігу хвороби, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Народні засоби від виразки шлунка ефективні в поєднанні з лікуванням, призначеним лікарем. Перевага віддається настоям і відварам з трав, які мають протизапальну, спазмолітичну, заспокійливу і загальнозміцнювальну дію.

Для лікування виразки шлунка та інших захворювань шлунково-кишкового тракту використовують відвар листя золотого вуса. Готують його так: один лист, розміром приблизно 20 см (або два меншого розміру) подрібнити і залити 700 мл окропу, потім кип’ятити 4 хвилини на слабкому вогні. Після кип’ятіння відвар потрібно закрити кришкою, добре укутати і настояти протягом доби. Готувати відвар потрібно в емальованому посуді. Приймати в теплому вигляді 3-4 рази на день за 40 хвилин до їжі по 50-70 мл. Лікування проводиться протягом 6 місяців.

Ще один народний рецепт для лікування виразки шлунка: 25 г натурального вершкового масла (краще сільського), стільки ж жирної сметани або загущених вершків, 1 ст. ложку цукру і 1 свіже куряче яйце (краще теж сільське) змішати і швидко збити, підігріваючи на водяній бані. Отриману суміш приймати за 1 годину до їди тричі на день. А через півгодини після прийому цієї суміші випити 100 мл відвару золотого вуса. Курс лікування – 1 місяць.

5 ст. ложок квіток ромашки залити 1 л води і приймати натщесерце по півсклянки.

Щоб запобігти загостренню виразкової хвороби, навесні і влітку протягом 3 тижнів рекомендується пити по 0,5 склянки соку картоплі на день.

Відкриттю кровотечі може запобігти трава водяного перцю. 15 г трави слід настояти на 1 склянці окропу.

Допомагає настій болотного сухоцвіту. 10 г сухоцвіту залити склянкою окропу і пити 4 рази на день по 10 мл. Настій тримати в термосі.

Народні методи лікування виразки шлунка передбачають використання оливкової олії, яка зменшує кислотність вмісту шлунка, регенерує слизову оболонку і запобігає появі злоякісної пухлини. Олію слід пити натщесерце по 1 ч. ложці.

Лляна олія поєднує в собі жирні кислоти, антиоксиданти, поліфеноли, які зменшують запалення і запобігають появі злоякісних клітин. Застосовувати в періодах між загостреннями, додаючи в страви з овочів.

Обліпихова олія при виразці шлунка теж може призвести позитивний ефект. В олії міститься безліч каротиноїдів, вітамінів, амінокислот, жирних кислот. Лікування виразки шлунка обліпиховою олією допоможе зменшити кислотність шлункового секрету і привести до загоєння виразки. Пити натщесерце по 1 ч. ложці протягом 3 тижнів.

zakarpatpost.net