Чи знаєте ви, де є в’язниця, до якої люди йдуть добровільно

Для південнокорейських громадян, які прагнуть втекти від метушні повсякденного життя, працює цілодобова в’язниця, яка дає їм «почуття свободи».

Вона називається «В’язниця всередині мене»,  і дає змогу за 90 доларів провести в одиночній камері 24 години.

З моменту відкриття в 2013 році цього об’єкту, розташованому в Хончхоні, на цьому побувало понад 2000 «ув’язнених»  людей, які працюють або навчаються та прагнуть втекти від напруженого темпу життя.

У тюремних стінах  введена повна заборона будь-якого спілкування, мобільних гаджетів, годинників, навіть дзеркал.

Клієнти кажуть, що абсолютна самотність дозволяє їм розслабитися і втекти від повсякденної напруги та метушні.

У 28 камерах розміром 5 кв.м ув’язнені проводять більшість часу наодинці зі щоденником, килимом для йоги та тривожною кнопкою, але за бажання вони можуть долучитися до занять у группах з духовних практик.

Жителі також носять традиційні тюремні комбінезони і отримують їжу через спеціальний люк у дверях камер.

У дослідженні Організації економічного співробітництва та розвитку було встановлено, що південнокорейські громадяни працюють в середньому 2000 годин у році, через що вважається найбільш перевантаженим народом в Азіатському континенті.

Показник самогубств у країні є також одним із найвищих у світі – удвічі більший, ніж у США.

28-річний клієнт Парк Хей-Рі сказав: «Як не дивно, я відчуваю, що ця в’язниця дає мені почуття свободи».

Співзасновниця Но Хі-Ан зазначає, що її надихнув на створення цього проекту її чоловік, місцевий прокурор, який часто працював близько 100 годин на тиждень.

«Спочатку люди кажуть, що знаходитись у тюремній камері досить задушливо, але пізніше вони кажуть, що це не в’язниця. Справжня в’язниця – це те місце, куди вони повертаються».

zakarpatpost.net