Експерт із працевлаштування за кордоном розповів, ким працюють закарпатці в Європі

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції «Pelekh Agency» Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про заробітки, зарплати, підробіток для пенсіонерів, соціальних нянь та багато інших.

У основному ким працюють закарпатці в Європі?

Професії дуже різні – від помічних, базових, до координаторів, менеджерів, навіть ми влаштовувати стоматологів. Тут також усе залежить від конкретної особистості. Загалом працювати за кордоном можна за університетською українською спеціальністю, просто потрібно пройти процедуру нострифікації диплому. Тож перше, що ми питаємо від клієнта – це те, чим він хоче займатися. Нам важливі вподобання самої людини, ми не пропонуємо 5 вакансій, із яких треба щось вибрати, а знаходимо те, що цікавить клієнта.

А з якими саме країнами співпрацюєте?

Із різними. Але все залежить він регіону України, в якому живе людина, яка хоче працевлаштуватися за кордоном. Серед закарпатців найбільш популярні країни-сусіди: Чехія, Словаччина та Угорщина. Серед івано-франківців та львів’ян – більш далекі держави.

zakarpatpost.net