Стовп із чоботами, народні гуляння, закарпатські палачінти: стартує триденна ужгородська палачінта

Уже цієї п’ятниці, 8 лютого, у Боздоському парку стартує триденна “Ужгородська Палачінта – 2019”. Цьогоріч однин із найулюбленіших фестивалів є ювілейним, десятим, інформує прес-служба міськради.

У програмі фестивалю – традиційні закарпатські страви, дегустація вина, меду, млинців; народні гуляння, концертна програма, веселі розваги та конкурси для дорослих і дітей. Організатори анонсують проведення майстер-класів, а ввечері – запальне фаєр-шоу. Також обіцяють призи для сміливців, котрі вилізуть на стовп. Зробити світлину на пам’ять можна буде біля тематичних фотозон.

У рамках фестивалю “Ужгородська Палачінта 2019” уже вдруге пройде відкритий зимовий чемпіонат із жиму лежачи “Залізна Палачінта”. Як і щороку, влаштують конкурс на найсмачніші та найоригінальніші млинці, члени журі визначатимуть кращих, традиційно переможець отримає приз – “Золоту палачінтовку”.
Традиційно до фестивалю долучиться і Рух підтримки закарпатських військових: усі відвідувачі зможуть взяти участь у благодійних акціях, зокрема в безпрограшній лотереї.

Захід відбувається у тому числі за сприяння управління у справах культури, спорту та молоді Ужгородської міської ради, департаменту культури Закарпатської ОДА, управління молоді і спорту Закарпатської ОДА, КП “Уж-фест”.

Нагадаємо, “Ужгородська Палачінта” – гастрономічний фестиваль з різноманітною розважальною програмою, що поєднує українські, й закарпатські зокрема, традиції та сучасні тенденції. Назва фестивалю на закарпатському діалекті означає “млинець”.

zakarpatpost.net