Пластична загроза тваринам зараз стала гіршою, ніж будь-коли раніше

Протягом останніх чотирьох років випадки пластичного впливу на тварин зросли до найвищого рівня за останні чотири роки.

Тобто, кількість випадків, коли від пластику постраждали тварини збільшилась на 22%, пише standard.co.uk.

Незважаючи на те, що інцидентів, коли тварини постраждали від сміття, протягом трьох років стало менше, подій, пов’язаних конкретно з пластиком, наприклад у Англії стало більше (кількість зросла з 473 до 579).

Водні птахи також постраждали від пластичного сміття, причому інциденти, пов’язані з гусями, за цей період майже подвоїлися.

Загалом із 799 випадків, зареєстрованих у Лондоні протягом чотирьох років, близько третини з них були пластичними.

Адам Гроган, голова логанізації захисту дикої природи RSPCA, сказав: «Це шокуюче зростання випадків пластичного сміття свідчить про те, що пластик є зростаючою загрозою для тварин.

«Щороку RSPCA має справу зі збільшенням кількості ссавців, птахів і рептилій, які заплуталися або постраждали якимось чином відбракованим пластиком.

«Маємо, скажімо, тюленів з зараженими ранами, спричиненими пластиковими фрізбі, різні речі на шиях лебедів і гусей, травин, які потрапили в волосінь або сітку. Але пластик, очевидно, все більше впливає на добробут тварин.

«Наші останні дані, на жаль, відображають ширшу кризу сміття, яка зараз відбувається в усьому світі, і необхідно терміново вживати відповідних заходів”.

“Кожен з нас повинен зробити свій внесок у війні проти сміття”.

На жаль, на Закарпатті проблема пластику також гостра. Маємо проблеми і з волосінню, в яку торік заплутався лебідь. Але в Ужі, для прикладу, поряд із лебедями та качками, завжди можна побачити пляшки, одноразовий постуд та інші ПЕТ-відходи.

Переклад zakarpatpost.net

zakarpatpost.net