Відомий митець розповів про архітектурний несмак в Ужгороді

Деколи в історичних районах зводять об’єкти, які не вписуються у стиль. Як гадаєте, чим це зумовлено? Адже, якщо йде мова про забудову, можна зробити будівлю у такому стилі, який би вписувався у архітектуру.

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з художником-живописцем, членом Національної спілки художників України  Юрієм БОДНАРОМ.

Це – давня проблема. Є паспорти, є проекти, тому дивно, що так склалася ситуація. Старі будинки які  гарно зроблені, просто очі відпочивають. Так повинно бути. Місто має людину не дратувати, а притягувати, тоді відчувається комфорт. Насолоджуватися можна лише тоді, коли все гарно. А зараз, на жаль, у плані архітектури маємо багато несмаку. Я дуже нервую, коли щось вклинять таке, що там не «вписується». Або нижній поверх зафарбували якоюсь їдкою фарбою, а на верхньому хай осипається штукатурка. Чи коли в історичній частині поруч із дахами, що вкриті черепицею, красується дах із шифером. Невже не можна було зробити бодай імітацію під черепицю, щоб споруда не випадала з цілісного архітектурного ансамблю? Тим більше, що об’єкт знаходиться поруч із центральною міською сценою.

zakarpatpost.net