Чому сучасні закарпатські алкоголіки під час галюцинацій бачать не чортів, а жаб, єнотів та мух

Виявляється, сучасні алкоголіки під час галюцинацій бачать не лише чортів.

«Останнім часом таких, що бачать чортів взагалі дуже мало, – розповідає газеті Неділя Закарпатські новини» лікар-психіатр, нарколог Василь Сливка. – Але не всім відомо, чому ж вони почали з’являтися людям після або під час п’янок?

Справа в тому, що ще років 100-200 тому закарпатських та й не тільки п’яниць  залякували релігією. Як вдома дружини, так і священики казали, що алкоголіки горітимуть у пеклі, що чорт їх візьме та повторювали інші фрази подібного змісту.

А наша природа така, що під час надзвичайних станів люди бачать перед собою власні страхи. Тож п’яниці й почали уявно контактувати із усякою нечистю.

Зараз же галюцинації в алкоголіків переважно тваринні. Людям ввижаються жаби, єноти, білки, мухи, вони чують голоси, наприклад, надуманих ворогів, або тих, хто їх нібито намагається вбити чи переслідує. У процентному відношенні чортів бачать лише відсотків 7-10 відсотків п’яниць.

Часто ще наші земляки зустрічають інопланетян, або кажуть, що ними хтось керує з комп’ютера, чи що промінь із монітору хоче їх поглинути… У добу прогресу навіть галюцинації змінюються, стають сучасними».

zakarpatpost.net