Як рятувальники вчать закарпатців правил безпеки у зимовий період

Дует з пожежно-профілактичних заходів відбувся 6 лютого на території Закарпаття. Так, рятувальники Мукачівського та Тячівського підрозділів ДСНС  провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів сіл Яблунів та Терново.

Традиційно, фахівці ДСНС здійнили подворовий обхід населених пунктів, приділивши особливу увагу одиноким та непрацездатним громадянам, багатодітним родинам. Саме у оселях цієї «групи ризику» найчастіше виникають загорання, адже норми та правила пожежної безпеки стоять в них далеко не на першому місці, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

Рятувальники  розповідали селянам про основні правила пожежної безпеки у побуті, нагадували, як безпечно користуватись електричними та газовими приладами чи пічним опаленням. Під час візитів до осель оглядали  печі на відповідність вимогам правил пожежної безпеки.

Не обійшли стороною місцеві заклади із масовим перебуванням людей – магазини та супермаркети, де провели із працівниками протипожежний інструктаж та нагадали правила користування вогнегасниками. Кожен учасник заходу отримав кольорову листівку із зазначенням елементарних правил безпеки в побуті.