Томос в Ужгороді! Копію історичного документу зможуть побачити всі закарпатці

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» єпископ Ужгородський та Закарпатський Варсонофій, який особисто виступив ініціатором того, аби копія святині потрапила на закарпатську землю, презентував історичний для України документ.

– Я хотів, аби документ побачили всі, у кого немає можливості поїхати в Київ. Для нас він такий же важливий, як і декларація про державну незалежність України. Тому зініціював, аби копію Томосу привезли на Закарпаття. Сьогодні його представлено в Ужгороді, а потім його буде виставлено в усіх церквах області і побачити його зможуть всі, хто бажає. Відтак зберігатиметься копія Томосу зберігатиметься  у Свято-Троїцькому Михайлівському соборі в Берегові. Аж до тих пір, поки не буде зведено кафедральний собор в Ужгороді, – розповів владика.

За словами владики, копію Томосу було представлено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

– Наша Церква стала п’ятнадцятою у диптиху православних церков світу. Тепер ніхто не має права сказати українцю, що він не благодатний або не канонічний, і за це ми дякуємо Богові! – наголосив єпископ Ужгородський та Закарпатський

Детальне інтерв’ю з єпископом Ужгородським та Закарпатським Варсонофієм читайте незабаром у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net