АНОНС. Що закарпатська баба Анця хоче зробити з Меркель, Трампом та Москалем

Приїхала баба Анця із вароша, куди їздила яйця продавати, роздягнулася, зайшла на кухню, а там… за столом сидить онучка і читає газету «Неділя Закарпатські новини». 

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Марічко, ти што новості не в Інтернеті читаш уже?» – аж здивувалася стара.

«Нєт, бабко. Там много всякої грязі, много фейку, недостовірної інформації, не довіряю Інтернету у такому важному ділі», – відповіла вона.

«А што в тебе за діло такоє важноє?» – перепитала баба.

«То не лем у мене, то  у всіх нас. Вибори на носі! Не знаю, за кого проголосувати. А я в перший раз у жизні то буду робити. Для мене дуже важно, кого убрати! Тому читаю газету. «Неділі» довіряю. Мені цімборашки порадили. У нас усьий клас ї читат. Не лем у мене така жура».

«Золота моя дітино! – погладила стара онучку по голові. – Я тоже не знаю ще, за кого голосувати. За Москаля майже буду. Ун у нас челядник файний, представітєльний, за словом у жеб не лізе, язик має острий як ігла, хоть кого вкоре май ліпше, як шпріц Супнун. Так нашу пані міністерку тоже як обматюкав. І не боявся. І нич му не вчилили. Такого нам смілого президента треба.  Ун міністром здоровля возьме замість тої панії діда Ферка. Тот ся на всьих травах знає – што куди привити, што куди прикласти… До нього люди їздять із усьої області ся лічити».

«Йой, бабко. Лем не Ферія. Помниш, який цирк із малим Мигальом учинив. Тот ішов вулицьов із костильями, а ун му каже: «Пой сюди!» Дітвак пудойшов. Товди му наказав уверти костилі. Малий узяв і увер… А дале їх три часи поліція глядала. Бо Мигаль оті костилі бабі Маріці нюс, а дідо Фері подумав, што ун хромий».

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 8 лютого.

zakarpatpost.net