Золоту палачінтовку вибороли «Чаклунки» за чорні палачінти

У Боздоському парку, триває ювілейний, десятий, гастрономічний фестиваль «Ужгородська Палачінта – 2019», офіційне відкриття якого відбулося сьогодні.

Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

Зимове свято гріє відвідувачів не лише млинцями на різний смак та гарячим глінтвейном, а й веселими конкурсами, цікавими розіграшами, запальними концертними виступами.
Зі самого ранку на фестиваль відвідувачі можуть заїхати на новій атракції, від якої особливо діти не приховують захвату: паровозику, що курсує від площі Театральної до Боздоського парку і назад. Їздитиме родзинка фестивалю і завтра, у завершальний день «Ужгородської Палачінти».

Як і щороку, гурмани-члени конкурсного журі обирали найсмачніші та найоригінальніші млинці. Торік головний приз фестивалю – золоту палачінтовку – вибороли волонтери Руху підтримки закарпатських військових, цьогоріч судді відзначили креатив команди «Чаклунки», які приготували… чорні палачінти.

Окрім їжі та напоїв, тут можна придбати вироби ручної роботи від ужгородських (і не тільки) майстринь, зіграти в безпрограшну лотерею Руху підтримки закарпатських військових, взяти участь у конкурсах. Зокрема, сьогодні влаштовували конкурси з гральним кубиком, із стрибків на скакалці, найшвидшого селфі з млинцем у зубах тощо. Переможці отримали призи від спонсорів.
Якраз зараз, о 17.00, на головній сцені фестивалю розпочне свій виступ закарпатський гурт «Вандор». Завтра організатори обіцяють не менше цікавинок. Зокрема, уже вдруге пройде відкритий зимовий чемпіонат із жиму лежачи «Залізна Палачінта».

Фестиваль відбувається, зокрема, за підтримки управління у справах культури, спорту та молоді Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net