Кому легше на Закарпатті знайти роботу – чоловікам чи жінкам. Думка спеціаліста

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції «Pelekh Agency» Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про заробітки.

Кому частіше вдається допомогти знайти роботу – чоловікам чи жінкам?

Майже однаково. Можливо, трохи більше звертається до нас чоловіків.  За кордоном зараз взагалі такі європейсько-американські цінності, що всюди стараються, аби було порівну чоловіків і жінок, враховується також вік, раса. Наприклад, знайома розповідала, що у США, якщо в компанії на посаду претендують три кандидати, серед яких є один із Азії, то візьмуть його, якщо в них менше азіатів.

У нас багато юристів та економістів. Як бути їм? Може краще перекваліфікуватися на когось іншого? Чи багато людей готові проходити перенавчання?

Зараз освіта дуже змінюється, багато хто займається самоосвітою і це не просто мода, а вимога життя. Часто молодь, маючи диплом, іде працювати у зовсім іншу сферу, бачачи, що більше до душі.

zakarpatpost.net