Погода у Закарпатті на сьогодні, 11 лютого. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +3 удень – +6 градусів.

З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Практично весь час йтиме дощ, який у другій половині дня може посилитися. Ближче до вечора він повинен закінчитися.

У Хусті – +2 уночі і  +4 удень. Протягом усього дня погода буде похмурою. Увесь день йтиме сильний дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

У Воловці – -1 уночі і  +1 удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сильний дощ, у другій половині дня – сильний дощ зі снігом, якому на зміну прийде сніг.

У Сваляві – 0 уночі і +2 удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ, який йтиме вранці, після обіду зміниться сильним мокрим снігом. До вечора він поступово послабшає.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +3, денна – +6.

Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Увесь день йтиме сильний дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

У Перечині – нічна температура становитиме – +3, денна – +6.

У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Ввечері сильний дощ, який йтиме майже весь день, закінчиться.

У Великому Березному – вночі – -1, удень – +3. У Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Вночі очікується дощ зі снігом. Вранці – сильний дощ, який у другій половині дня зміниться сильним мокрим снігом. Опади припиняться тільки ближче до вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +3, удень – +6. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

У Міжгір’ї – уночі  0, вдень – +1. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З самого ранку йтиме сильний дощ зі снігом, під вечір його змінить сніг.

У Рахові – уночі  0, вдень – +2. Весь день у Рахові буде хмарним. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сніг, у другій половині дня – дощ зі снігом, якому на зміну прийде сильний сніг.

11 лютого відзначається перенесення мощів священномученика Ігнатія Богоносця. У минулі часи цього дня наші пращури слухали ліс: якщо він шумів – чекали відлиги. Вважається, що з 3 до 11 лютого проходять сім морозних ранків, коли мороз особливо лютує. Погода цього дня часто бувала мінливою, тому про неї говорили: “і теплом приголубить, і морозом віддубасить”.

Народні прикмети на 11 лютого

  1. Холодна погода – в серпні буде дуже спекотно
  2. Дме вітер – прикмета до того, що рік буде дощовим
  3. 11 лютого піч складно розтопити – чекай відлиги
  4. Йде дим коромислом – незабаром настане тепло
  5. Червоний місяць – чекай поривчастого вітру
  6. Якщо на 11 лютого випадає молодик, то погода у цей день визначить погоду на весь місяць березень Повний місяць – по погоді можна судити про те, якою буде погода у другій половині березня.
  7. Ліс гуде і шумить 11 лютого – чекай відлиги
  8. На вечерю господині зазвичай випікали кулеб’яку – пиріг з капустою. Вважалося, що він принесе щастя у цей день. Тому, 11 лютого намагалися є кулеб’яку і залишки пирога згодовували домашнім тваринам.
  9. Якщо у цей день дівчина вип’є медовухи, то корови будуть добре доїтися
  10. Якщо 11 лютого жінка легко вдарить чоловіка по щоці пральною дошкою або деталлю від прядки, то він буде з нею ласкавий і ніжний, не стане змінювати.

zakarpatpost.net