Погода у Закарпатті на сьогодні, 14 лютого. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1 удень – +6 градуси.

Протягом усього дня погода буде похмурою. Увесь ранок йтиме дрібний дощ зі снігом, який розпочнеться ще вночі. У другій половині дня його змінить дрібний дощ, який стихне тільки ближче до вечора.

У Хусті – +1 уночі і  +5 удень. Хмарна погода протримається увесь день. Вночі очікується дрібний сніг, якому вранці на зміну прийде дрібний дощ зі снігом. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Воловці – -2 уночі і  +2 удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Нічний сніг вранці зміниться дрібним мокрим снігом, який йтиме до середини дня.

У Сваляві – -1 уночі і +4 удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Вночі очікується сніг, якому вранці на зміну прийде дрібний дощ зі снігом. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +1, денна – +4.

З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці очікується сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +6.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний сніг вранці може посилитися. У другій половині дня він зміниться на дрібний дощ і тільки ввечері закінчиться.

У Великому Березному – вночі – 0, удень – +4. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Уночі та вранці йтиме сніг, після обіду очікується дрібний дощ. Увечері опади припиняться.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +6. Ввечері у Береговому на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Дрібний дощ, який вранці прийде на зміну нічному дрібному мокрому снігові, йтиме практично весь день, проте ближче до вечора повинен закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  -3, вдень – +2. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Вранці продовжиться нічний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Рахові – уночі  -5, вдень – 0. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Сніг буде йти вночі та вранці. Вдень на деякий час опади припиняться, а ввечері можуть розпочатися знову, проте з меньшою інтенсивністю.

Цього дня вшановується пам’ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: “Який Трифон, такі й останні дні лютого”.

Народні прикмети на 14 лютого

  1. Якщо небеса закриті туманними хмарами до вечора – в найближчі дні буде хороша погода
  2. Небо 14 лютого в зірках – весна настане нескоро
  3. Погода на Трифона показує, якою буде вся весна. Якщо на Трифона тепло – прикмета того, що найближчі 30 днів також будуть теплими
  4. Пішов сніг – навесні часто йтимуть дощі
  5. Сніг іде 14 лютого – погода буде дощовою всю весну
  6. Морозний день – прикмета того, що весна буде холодною і пізньою
  7. Безвітряний і теплий день 14 лютого – весна теж буде теплою і ранньою
  8. Якщо в коморі завелися комахи і миші, то потрібно обов’язково помолитися святому Трифону в цей день – напасть незабаром зникне
  9. Навіть птахи 14 лютого знаходять для себе пару. Тому, можна знайти пару птахів і подивитися, якою буде ваша друга половинка. Синички – суджений буде молодим, веселим і добрим. Ворони – людина у віці і дуже строга. Сороки – суджений буде легковажним, балакучим.
  10. Якщо заміжня жінка 14 лютого кине букет квітів у водойму, на якій майже немає льоду, і помолиться небу, то незабаром вона зможе завагітніти
  11. Зоряне і ясне небо – весна буде пізньою
  12. Увечері стоїть туман – вранці буде тепло
  13. У засіках до 14 лютого залишилося багато припасів – чекай врожаю
  14. Зірки падають – весна буде теплою
  15. Якщо закохані в цей день дадуть клятву вірності, їм не будуть страшні ніякі спокуси і перепони
  16. Одруження в цей день – хороший знак

zakarpatpost.net