Чому закарпатці активно укладають шлюби з темношкірими

Шлюб стає не модним. Такі реалії життя. Зараз мало хто живе все життя з однією людиною, тож логічно, що навіть ті, хто дотримується традицій і оформляє стосунки, усе частіше зважуються на друге та третє одруження, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Протягом минулого року в Ужгороді одружилося 1117 пар, розлучилося 132, крім того, на основі рішень суду – 186. У рамках проекту «Шлюб за добу» у 2018 році поєднали долі 254 пари, усього від початку дії проекту – 442, у тому числі 72 шлюби було укладено з іноземцями», – каже головний спеціаліст Ужгородського міського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Закарпатській області Ольга Рябіна.

Цікаво, що наші дівчата останнім часом не поспішають одружуватися зі своїми земляками. Більше до вподоби закарпаткам іноземні наречені.

Як і раніше найбільш бажаними для ужгородок є угорці та чехи. А от із росіянами та білорусами зараз шлюбів укладають дуже мало. Та натомість закарпатці почали активно створювати родини з громадянами Бангладешу та Індії. Тут уже далося взнаки те, що в Ужгороді навчається багато студентів саме з цих держав.

Що ж спонукає наших земляків до таких кроків? Передусім, для іноземців це – шанс залишитися в Україні. Самі ж дівчата, ймовірно, мріють виїхати за кордон у пошуках кращої долі.

І декому це вдається. Але в таких випадках мова скоріше йде про одруження з німцями та американцями, а такі шлюби в Ужгороді торік також укладалися.

Однак наші дівчата не завжди думають над тим, що манна небесна за кордоном на них не чекає, а їхні «успішні» за українськими мірками женихи на батьківщині можуть бути не такими вже й багатими.

Більше – читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

У продажу з 8 лютого.

zakarpatpost.net