Які елементи модного одягу закарпатцям варто «поселити» у своїй шафі цього сезону

Комфортно, тепло та яскраво. Дуже часто ми хочемо, аби одяг, який нам доводиться одягати холодної пори року, був саме таким. Особливо верхній.

З’ясовується, достатньо підібрати декілька вдалих речей, аби створити бажаний та відповідний образ сезону «Зима-2019», пише Погляд.

Які елементи гардероба для цього варто «поселити» у своїй шафі, розповіла стилістка Оксана Лозинська.

– Зима є періодом креативності, бо для того, щоб тебе помічали, потрібно вигадати дещо особливе. Погодьтеся: влітку, завдяки широкій градації тканин і кольорів, це зробити легше. Якщо вже говорити про базові речі в холодний сезон, то акцент варто робити на комфортності одягу та його теплоті, – вважає вона.

Щодо тканин, то взимку стилістка радить віддавати перевагу натуральним, таким як шерсть, твід та в’язка. Кольори ж самого гардероба, на її думку, слід обирати холодні.

– Тоді аксесуари нехай будуть теплих відтінків. Така протилежність зробить ваш образ гармонійним, – переконана стилістка.

Топ-5 речей у гардеробі зими-2019

  1. Кашкет-жокейка

Це різновид головного убору, який за своїм фасоном схожий на кашкети професійних наїзників. Тобто має напівкруглий верх, «дашок», а інколи й «вушка».

– Форми «дашка» є різними. Цього сезону актуальні не гострі, а плавно витягнуті, – каже Оксана Лозинська.

Шанувальникам в’язаних головних уборів стилістка радить придбати однотонні комплекти шапка-шарф, мовляв, обирайте цікаві в’язані елементи, проте обійдіться без яскравих брошок чи інших прикрас, вони лише зіпсують образ.

  1. Шовкова хустина з утепленням

Це хустина, яка складається із двох шарів: зовнішнім є шовк, а внутрішній утеплений шерстю або грубим трикотажем. Така річ буде личити і до пуховика, і до шуби. Її принти можуть бути найрізноманітнішими: від строгих ліній до квіткового орнаменту.

– Якщо ви, наприклад, одягаєте шубу чорного кольору, то шарфик обирайте яскравий. Коли ж таким є ваш верхній одяг, хустина відповідно матиме стриманіший візерунок та приглушені відтінки. Головне – не бути схожою на ялинку, яку прикрасили, – пояснює стилістка.

  1. Екошуба

Своїх позицій такий верхній одяг не здає і цього року. В його основі – овеча шерсть, акрил чи поліестер.

– Взимку 2019-го модними є кольори, в яких ми не звикли бачити хутро. Спробуйте одягнути екошубу коралового кольору, який цьогоріч є найбільш трендовим (за версією Інституту Pantone), або підібрати відтінки, близькі до нього. Такі навіть виглядатимуть розкішніше, – зазначає Оксана Лозинська.

Тим, хто не зраджує пуховикам, вона рекомендує носити об’ємні моделі з рівним чи геометричним кроєм. Їхній розмір не обов’язково повинен бути over-size, радше, вільний, який «натякне» на фігуру й не повністю її приховає.

  1. Сумка з тканинною вставкою

Поєднувати шуби та пуховики, які ми носимо взимку, можна як і з великими сумками, так і брати з собою маленькі: на шлейках чи пасках.

– Повертаємось до класичного правила, про яке ми вже вели розмову: яскрава шуба/пуховик – стримана сумка і навпаки. Ще одним трендом стосовно цієї деталі є тканинні вставки. Особливо доречні вони тоді, коли ви одягнені в темне. До такого одягу підійдуть сумки зі «шматками» шовку, твіду, а також широка фактура смужкою чи квадратами, – радить стилістка.

  1. Взуття на широких підборах

І як обійти увагою цей пункт? Адже саме від того, чи зручним є наше зимове взуття, залежить і те, чи впевнено ми почуватимемося надворі за мінусової температури.

– Не бачу, щоби спадав тренд на угги. Але цього сезону я б порекомендувала чоботи чи черевики з низьким широким підбором. Така модель справді буде комфортною, у ній ви не виглядатимете занадто просто, – вважає Оксана Лозинська.

zakarpatpost.net