Стало відомо, що бреше. Закарпатка, співмешканець якої вбив її 5-місячну дитину, пройшла тест на поліграфі

«Вранці Марія прийшла до хати і сказала викликати швидку. Я три рази дзвонив, машина не їхала. Відтак пішов до них. Дитина лежала на ліжку і важко дихала, – розповів Леон  Юрчишин. – Я обох спитав, у чому справа. Мені відповіли, що впала з дивана».

Відтак за словами ведучого програми «Стосується кожного» Андрія Данилевича, від моменту, коли батьки запідозрили, що з дитиною проблеми до моменту, поки викликали медиків, пройшло 5-6 годин і за цей час нічого не відбувалося, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Стан дитинки був важкий. Зразу було видно, що вона – реанімаційна. Синців зразу не було видно, але обличчя було синім, – каже фельдшер з медицини невідкладних станів Мар’яна Мельник. – Уже коли ми привезли її, роздягнули і там було більше світла, а в хаті батьків – темно, побачили гематоми. Дівчинка не плакала взагалі. Спитала від матері, коли все трапилося, вона відповіла, що недавно. Потім прийшов дідусь і сказав, що не правда, усе трапилося вже більше, ніж 6 годин тому. Але ж за цей час можна було дитину в обласну клінічну лікарню доставити, адже як-не-як йшлося про травму голови».

Однак Марія одразу ж категорично заявила, що лікарка каже неправду, мовляв, медики хочуть, аби її разом з Андрієм посадили до в’язниці.

«Ця жінка вколола дитину і вона після уколу померла», – прокоментувала слова фельдшера вона.

Лікарка ж повідомила, що Богданці ввели дексаметазон і від ін’єкції дитина померти не могла. Більше того, зізналася, що мати сказала, нібито її доньці три місяці, тому вона ввела їй навіть меншу, ніж можна було дозу, тож передовування бути не могло.

І ще одна важлива деталь, на яку варто звернути увагу. Спочатку в інтерв’ю Марія журналістам казала, що в смерті доньки винен співмешканець, а потім усе почала заперечувати.

Тим не менше, вона погодилася пройти тест на поліграфі, під час якого з’ясувалося, що Богданку в ту фатальну ніч мати сама не била, однак те, що їй нічого не відомо про те, що бив її Андрій – брехня, тобто вона свідомо обманювала всіх, стверджуючи, що не знає нічого, або що донька просто впала. Крім того, виносилося питання про те, чи бив Андрій дітей і правдою є те, що він знімав руку на Андріану.

Загалом старша донька закарпатки могла бути єдиним свідком, що свідомо нічого не приховував від слідства. Але враховуючи вік дитини, говорила вона про те, що коїлося вдома з психологом. І коли спеціаліст її запитала, що вона бачила, дівчинка відповіла: «Богданка плакала, бо тато її опустив на землю, – заявила вона. – Мама зі мною лягла спати, а тато взяв її на руки, колисав, колисав її і опустив. Потім бив її по попі. Мене він теж бив».

Повний текст матеріалу читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини» від 8 лютого.

zakarpatpost.net