Погода у Закарпатті на сьогодні, 21 лютого. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде 0 удень – +9 градусів.

Вже вранці небо затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

У Хусті – -2 уночі і  +6 удень. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Воловці – -2 уночі і  +3 удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Удень розпочнеться дрібний дощ зі снігом, а ввечері йому на зміну прийде дрібний сніг.

У Сваляві – -1 уночі і +5 удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ зі снігом.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -1, денна – +6.

Весь день у Тячеві буде хмарним. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – 0, денна – +9.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

У Великому Березному – вночі – -2, удень – +5. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Ввечері очікується дрібний дощ зі снігом.

У Берегові та Виноградові – вночі – -2, удень – +9. Вже вранці небо затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -2, вдень – +3. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. На зміну дрібному мокрому снігові, який розпочнеться після обіду, ввечері прийде дрібний сніг.

У Рахові – уночі  -3, вдень – +1. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. У другій половині дня очікується дрібний сніг, який йтиме до самого вечора.

21 лютого відзначається день пам’яті пророка Захарії Серповидця, великомученика Теодора (Феодора) Стратилата. Якщо вночі прогриміло, можна було розраховувати на багатий урожай, великий приплід у тварин та часті дощі влітку. Наші пращури також підмітили, чим холодніша остання неділя лютого, тим теплішим буде березень.

Народні прикмети на 21 лютого

  1. Гусак ляскає крилами, купається в снігу — до відлиги.
  2. Дим з труби стелиться по землі — буде снігопад.
  3. Собака лягає на сніг — скоро потеплішає, валяється в снігу — завтра буде завірюха.
  4. Чим холодніше останній тиждень лютого, тим тепліше в березні.

zakarpatp20ost.net