Жінка потрапила у в’язницю, тому що поліція прийняла цукрову вату за наркотик

Даша Фінчер судиться з округом Монро (США), бо що поліція прийняла її порошок для цукрової вати за метамфетамін.

За судовим позовом, Фінчер було заарештовано напередодні Нового року. Поліція зупинила її машину через те, що її тоновані вікна здалися полісменам занадто темними. За повідомленнями, пізніше не було виявлено жодних проблем із ними. Але це була не найгірша помилка, яку офіцери допустили того дня. Коді Клен і Аллан Хендерсон помітили в машині пакет зі «світло-синьою кристалічною речовиною». Даша одразу ж сказала їм, що в пакетику знаходиться цукрова вата.

Під впливом зовнішніх факторів суміш для приготування цукрової вати кристалізувалася, через що здалася поліцейським схожою на амфетамін. Експрес-тест дав позитивний результат. Дарію Фінчер було відправлено до в’язниці за торгівлю наркотиками з можливістю вийти під заставу в розмірі 1 мільйон доларів. Звичайно, у Дарії таких грошей не було.

У березні 2017 року, під час розслідування справи, співробітниця поліції провела тест речовини, вилученої у Дарії. І виявилося, що це не амфетамін, а всього-на-всього прострочена цукрова вата . Після цього усі звинувачення з жінки були зняті, і вона була звільнена в квітні.

Через півтора року після події Фінчер вирішила звернутися до суду, щоб відшкодувати завданих їй збитків на суму, яку визначать присяжні.

Поки Дарія була у в’язниці, у  її дочки стався викидень. Але жінка не могла підтримати свою дитину у такий важкий момент. Несправність експрес-тесту та недостатня кваліфікованість співробітників поліції позбавили її такої можливості.

zakarpatpost.net