Погода у Закарпатті на сьогодні, 23 лютого. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -5 удень – +0 градусів.

Ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів.

У Хусті – -5 уночі і  +1 удень. Увесь час у Хусті утримається хмарна погода, вдень хмари ненадовго розсіються, щоб ввечері з’явитися знову. Без опадів.

У Воловці – -11 уночі і  -5 удень. Похмурий ранок у Воловці заміниться ясним днем, але ввечері небо знову затягнеться хмарами. Без опадів.

У Сваляві – -8 уночі і -2 удень. У Сваляві очікується похмура погода, хоча у другій половині дня небо проясниться, щоб знову сховатися за хмарами. Без опадів.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -6, денна – 0.

У Тячеві небо майже весь день буде хмарним, вдень можливе невелике прояснення. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – -5, денна – 0.

Небо у Перечині буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі – -8, удень – -1. Вранці та ввечері у Великому Березному буде триматися похмура погода, вдень можливе невелике прояснення. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – -5, удень – -1. Ранок буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -11, вдень – -5. Погода у Міжгір’ї буде похмурою, небо лише ненадовго позбавиться хмар, але ввечері вони його знову затягнуть. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Рахові – уночі  -13, вдень – -9. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Вночі йтиме сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Прохора Печерського. У народі святого називали Прохір-Зимоох і казали: “До Прохора стара охала: “Ой, студено!”, “Прийшов Прохір та Влас (24 лютого): “Невже скоро весна у нас?”, “Прохір — на тепло повернув”. У народі підмітили, якщо 23, 24, 25 лютого іній на деревах, то слід чекати дощ на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде “мокрим”.

Народні прикмети на 23 лютого

  1. Якщо місяць у ніч на Прохора сяє ясно, то будуть грози.
  2. Якщо з 23 по 28 лютого дні будуть морозними, то березень буде дуже теплим.
  3. Якщо 23 лютого почати лікувати серйозну хворобу, то можна розраховувати на сприятливий результат.
  4. не Можна в цей день їсти раків, оскільки кажуть, що з’їсти раку і подумати про хвороби, вона обов’язково у вас з’явиться.
  5. У цей день чоловікам не можна працювати або ж щось планувати, так як потім всі плани можуть бути втрачені.

zakarpatpost.net