АНОНС. Як баба Анця поняла, для чого насправді закарпатські чоловіки їдуть за границю на заробітки 

Баба Анця давно хотіла кудись за кордон поїхати. Розмірковувала не раз: «У Маріки чоловік депутат, возит ї на море у Турцію отдихати, у Цилі молодий любас – бізнесмен, она з ним по три раз на гуд по всюй Європі круїз чинит, а муй дідо, бімбов, нігда ня нігде не повюз», пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Сумно ставало старій від таких думок, деколи навіть плакати починала, бо шкодувала за стількома проведеними роками у селі.

Раз лиш її осінило.

«Син скоро на чехи буде їхати, на заробітки. Поїду з ним. І грошенят мало зароблю, і на світ ся попозераю. І то близько, дорога не довга», – вирішила вона.

Пристала до сина і почала його просити взяти її з собою. Спочатку він впирався, а далі думає: «Дійсно, мати ніколи ніде не була. Заслужила хоч раз у житті на Європу подивитися. Працювати не буде, хай хоч нам їсти варить. Я сам їй платити буду!»

Зробив він бабі біометричний паспорт, і поїхали вони…

Пішли на квартиру, залишили сумки і вирушили Прагу роздивлятися.

Раз лиш бачить стара двоповерховий автобус.

«Йой, синуу! Я нігда ще такоє чудо не виділа! Думалам, што лем хижі двохетажні бувают! А туй ще й автобуси. Ідімся провезти!» – закричала від подиву.

Що робити, довелося йти.

Сіла стара на сидіння, милується містом, радіє. Раз лише спало їй на думку піднятися на другий поверх, подивитися, що там.

Але вже за мить злетіла вниз як стріла і закричала:

«Синку! Не йди на другий етаж! Там так страшно! Там даже шофера ниє!»

Приїхали вони в центр, ходять всюди, Карлів міст подивилися, зайшли в Празький град, побували в ротонді святого Віта… і баба Анця так захопилася, так відключилася від усього, що заблудилася.

Що ж відбувалося далі? Кого побачила баба на вулиці Червоних ліхтарів? Про що розмовляла там із сусідкою? Які висновки зробила для себе? Чого стару хотіла забрати поліція?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 лютого.

zakarpatpost.net