MARUV не поїде на Євробачення-2019

Згідно з правилами Євробачення, мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації, пише УНІАН.

Співачка MARUV, яка здобула перемогу в національному відборі на пісенний конкурс “Євробачення” у 2019 році, не поїде на конкурс. Про це повідомляє «Суспільне».

Зазначається, що після проведених перемовин ПАТ “НСТУ” та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі.

Згідно з правилами Євробачення мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації.

«Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору», – зазначається у повідомленні.

«Суспільний мовник (ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”) та співачка MARUV, яка перемогла в національному відборі на Євробачення, не дійшли згоди щодо участі в пісенному конкурсі Євробачення-2019 через низку причин», – йдеться у повідомленні.

zakarpatpost.net