Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатські дебошири навіть не замислюються, до кого застосовують силу

Дивний випадок трапився в Ужгороді. По поліції зателефонувала ужгородка і повідомила, що до неї у квартиру намагається увірватися колишній чоловік, сильно гримає у двері. Була п’ята ранку, тож на місце події одразу приїхали патрульні. На сходовому майданчику вони побачили п’яного чоловіка, який дійсно намагався вдертися силою до квартири, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Жінка-інспектор спробувала заспокоїти дебошира, але він почав лаятись і нецензурно висловлюватись на її адресу. Патрульна назвалася та посвітила чоловікові в обличчя ліхтариком, аби роздивитись його, оскільки в під’їзді було темно, на що у відповідь отримала від нього удар кулаком в ділянку живота.

На суді свою провину ужгородець не визнав повністю, заперечував факт нанесення удару, заявивши, що оскільки поліцейські спрямували промені ліхтарика в його обличчя, він руками прикривав очі, щоб його не засліплювало. Казав, що ні насильства, ні погроз до поліцейських не застосовував, хоча вони використати спеціальний засіб сльозогінної та подразнювальної дії.

В с.Лазещина щойно відбувся напад трьох чоловіків – представників/вірян Хустської єпархії Російської Православної Церкви в Україні (УПЦ Московського Патріархату) на протоієрея Анатолія Натолочного-благочинного Ясінського благочиння Української Православної Церкви (ПЦУ).

Деталі з’ясовуємо.

Поліцію повідомили.

Звертаємось до громадськості про максимальний розголос даного інциденту!” – зазначено у повідомленні Закарпатської єпархії УПЦ.

Що підштовхує закарпатців до розлучення?

Найчастіше в позовних заявах наші землячки вказують банальну шаблонну фразу – не зійшлися характером, також пишуть, що формально вже дано не проживають разом, не ведуть спільне господарство і майже в кожній заяві йдеться про те, що батько не займається вихованням дітей.

Крім того, у кожній п’ятій справі зазначено, що чоловік зловживає спиртними напоями, зчиняє скандали, б’є дружину.

У багатьох справах вказано, що чоловік або зраджує, або на момент подачі судового позову проживає з іншою жінкою. Є й таке, що на момент розлучення, поки чоловік був на заробітках, жінка завагітніла від іншого і при цьому сама ж виявила бажання розлучитися з благовірним, аби узаконити стосунки з новим чоловіком.

Останнім часом широко популяризуються дієти. Але чи всі вони безпечні і якій можна довіряти?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» читачам газети «ПОРАДИ розповіла кандидат медичних наук, доцентом кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб УжНУ, лікар-гастроентеролог Наталія КУРЧАК.

В медицині існують спеціальні дієтичні столи (15 столів )за Певзнером або дієти – ситема дієт по групах захворювань. У лікувальних закладах хворим призначають відповідні дієти залежно від характеру їхнього захворювання. Що ж стосується схуднення, то якщо людина десь вичитала, хоче проекспериментувати, хоче спробувати одну із популярних дієт краще хоча б по декільком пунктам переконатися, що вона відповідає основним принципам збалансованого харчуваннята не нашкодить вашому здоров’ю. Перше, на що варто звернути увагу, це те, хто є автором дієти. Одна справа, якщо це лікар, а ще й дієтолог, тоді вірити рекомендаціям можна, інша – коли дієту пропонує людина з вулиці, якась жінка, для якої таке харчування дало ефект. Не гарантія, що для кожної наступної людини це також буде корисним та ефективним. Також варто відкинути різні моно-дієти. Вони перечать принципам збалансованого харчування і ефективними бути не можуть.Крім того, будь-яка дієта, яка вимагає вживання одного типу продуктів харчування, може бути шкідливою для здоров’я. Якщо середня добова калорійність для жінок складає приблизно 2 тисячі кілокалорій, для чоловіків 2500, від цього потрібно відштовхуватись. Хочемо схуднути, маємо споживати приблизно на 500 кілокалорій на добу менше. Добре вести щоденник. Є зараз різні онлайн-калькулятори, є таблиці, де можна подивитися, які харчові продукти скільки кілокалорій містять. Це треба записувати і так за декілька днів можна скласти собі цілісну «картину», скільки кілокалорій ми вживаємо. Дієта передбачає споживання меншої кількості калорій, щоб витрачати більше енергії, ніж отримуєте з їжею.. Крім того, закликаю не вірити тим дієтам, де пишуть, що раз і назавжди за тиждень-два можна схуднути на 10, 15, 20 кілограмів. Не існує такої дієти. А якщо й існує, то корисною для здоров’я вона не буде, та й відбудеться схуднення не за тиждень і не за два.

За інформацією про стрілянину поблизу одного з торгівельних приміщень на проспекті Свободи в Ужгороді правоохоронці проводять перевірку. На місці події працюють фахівці Ужгородського відділу поліції.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Сьогодні, 26 лютого, близько 10:00, на лінію «102» надійшло повідомлення про незаконне проникнення до закладу громадського харчування в Ужгороді. Йшлося зокрема і про можливу стрілянину на місці події. За викликом виїхали інспектори Управління патрульної поліції Закарпатської області, слідчо-оперативна група та керівництво Ужгородського відділу поліції.

На місці встановлено, що між власником приміщень, а саме банківською установою,  і орендарем території виник конфлікт. Причина – непорозуміння з приводу укладеної між сторонами угоди. За попередньою інформацією, власники приміщень замінили замки на об’єкті, чим унеможливили для орендаря доступ до приміщень. Внаслідок цього виникла сварка і штовханина. Було викликано охорону, зі сторони якої пролунали постріли.

“Укрзалізниця” відкриє у червні 2019 року новий залізничний маршрут між Словаччиною та Україною, запустять потяг Мукачево-Кошице.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління компанії Євген Кравцов, передає newformat.info.

Тестовий рейс за цим маршрутом поїде за кілька місяців – 2 квітня. Час в дорозі – близько 4 годин.

Працівники Хустського відділу поліції затримали мешканця району, який під час сварки жорстоко побив власну матір. Чоловіка затримано в порядку статті 208 КПК України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Вчора, 25 лютого, на спецлінію «102» надійшло повідомлення від мешканця Хустського району про те, що його знайомий побив власну матір. На місці події слідчо-оперативна група встановила, що 35-річний мешканець смт Вишково під час сварки наніс удари по голові та тілу своїй 56-річній матері.

Постраждалу доставили до реанімаційного відділення Хустської районної лікарні з численними травмами.

Раніше судимий житель села Березники Свалявського району, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, викрав від свого односельця автобус. Викрадача затримала поліція, за даним фактом розпочато розслідування

Уночі 25 лютого в поліцію Свалявського району надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що на дорозі при в’їзді в село Березники стоїть підозрілий автобус.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Прибувши на місце події, слідчо-оперативна група виявила автобус марки «ПАЗ» білого кольору, який стояв у снігу на узбіччі дороги.

Як встановили правоохоронці, транспортний засіб належить жителю Мукачева, а їздить на ньому, перевозячи пасажирів, житель Березників. Тієї ночі автобус викрали на вулиці з-під будинку водія.

Соковиті, великі, надзвичайно смачні свіжі черешні можна купити навіть зараз, взимку.

Коштує кілограм цієї смакоти тисячу гривень.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов у Києві літні ягоди та фрукти. Розмаїття дуже широке. Ціни – високі.

«Наразі не сезон, тож відповідно продукція дорога, – каже продавець одного зі столичних магазинів. – Товар везуть до нас зазвичай  із інших континентів (Південна Америка і ПАР), кавуни — з Бразилії і Коста-Ріки. Через це багато не замовляємо, бо купують далеко не всі. Найбільше покупців – постійні замовники із ресторанів».

Цікаво, що в Європі зимові ціни на фрукти нижчі, ніж у нас.

Скажімо, ті ж черешні продаються по 12-13 євро/кг, кавуни — 3 євро/кг.

За словами експертів, пояснити все можна тим, що там продається набагато більше несезонної продукції і це неабияк впливає на її вартість. В Україні ж купівельна спрпоможність людей нижча, крім того, у нас нерідко  встановлюють захмарні націнки.

zakarpatpost.net