Підприємливий ужгородець підробляв коньяк. ВІДЕО

Нагадаємо, що 3 грудня працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області Національної поліції України та слідчі обласної поліції за процесуальним керівництвом прокуратури області провели санкціоновані обшуки за місцем зберігання контрафакту та за місцем мешкання фігурантів.

У межах санкціонованих обшуків було вилучено 1400 пляшок контрафактного коняку «Закарпатський» з підробленими марками акцизного податку України. Ринкова вартість вилученої алкогольної продукції становить понад 235 тис. грн.

Наразі встановлено причетність до вчинення даного злочину мешканця Ужгородського району, який реалізовував контрафактний коньяк на території Закарпатської області. Дану продукцію мали змогу замовити і мешканці інших регіонів та отримати свої замовлення поштовим зв’язком.

27 лютого 2019 року фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання марок акцизного податку вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі) та за ч.1 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна,- повідомляє Управління захисту економіки в Закарпатській області.