Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

У середу, 27 лютого, заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас зустрівся з головою політичного відділу і Першим секретарем Посольства Японії в Україні Дайсуке Мінаміно.

Японський дипломат перебуває на Закарпатті не вперше – він відвідував область і з робочими візитами, і як турист. Цього разу гість цікавився перебігом виборчого процесу в регіоні і перспективами поглиблення двостороннього співробітництва.
– Японія активно підтримує процеси демократизації та реформ в Україні, тому не залишає поза увагою й нинішній виборчий процес, – зазначив Дайсуке Мінаміно. – Ми активно спілкуємося з цього приводу у Києві, однак неможливо побачити цілісну картину, не відвідавши регіони.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Перший секретар Посольства Японії також розповів про зацікавленість його країни у співробітництві з Закарпаттям, наголосивши, що у цьому напрямку регіон відчутно прогресує.
– Перш за все, я маю на увазі співробітництво в економічній галузі та в напрямку зовнішніх інвестицій, – додав дипломат. – На Закарпатті давно й успішно функціонує один із японських промислових гігантів.

2019 рік починається аж занадто весело і тривожно одночасно. Здавалося би, геть усе є на Закарпатті для гарного життя – окрім одного, спокою і певності у завтрашньому дні. А так – усе в нормі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усі, хто найбільше нив, давно уже виїхали звідси за кордон, тим більше що тут – рукою подати. Залишилися тільки найбільш стійкі, витривалі, загартовані, звиклі до самотності і злиднів, готові обходитися мінімумом. Зате вдома все знайоме, звичне, не таїть особливих несподіванок. Тільки час від часу доводиться залишати свій глибокий сон. Не те що доводиться самостійно – будять примусово і дуже наполегливо.

Це як у давньому Єгипті. Тоді вважали, що коли помирає черговий фараон, то з його головного убору злазить змія і починає усіх жалити наліво і направо, без жодного розбору. І це аж поки не з’явиться новий фараон. Ну у них була монархія, а у нас республіка, але під час виборчих кампаній щось подібне коїться і тут. Рівень взаємної злоби і підозрілості просто зашкалює. Здається, навіть ота істота у дзеркалі вже починає мене у чомусь підозрювати. Принаймні, щоранку дивиться на мене все з більшим осудом. Телевізора краще не включати зовсім: там суцільні п’ятихвилинки ненависті. Усі викривають усіх. Кожний переконує, ніби тільки він найкращий. Таке враження, що глядачів вже не вважають за людей, тому брешуть нам без жодних застережень.

Цими днями в Ужгороді побував відомий український екстрадний артист Олег Скрипка.

Він виступив у галереї “Ілько” , а далі взяв участь у квартирнику з друзями по харчуванню.

Зустріч пройшла надзвичайно насичено і душевно.

Завітав Олег до закладу ужгородського сироїда Олега Блажівського.

Справа в тому, що артист також вживає у їжу тільки термічно необроблені натуральні фрукти.

Жива їжа складає весь його раціон харчування. Він не їсть ні м’яса, ні молочних продуктів.

Тож пригощання ужгородців дуже припали артисту до душі.

У ДТП завжди в нас винні водії. А чи бували випадки, коли відповідальність несли пішоходи чи велосипедисти? Адже деколи аварія скоюється через них. Буває ж, що п’яний підскочить під машину, або впаде посеред дороги…

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з начальником Управління патрульної поліції в Закарпатській області Юрієм МАРЦЕНИШИНИМ.

Якщо є ДТП за участю пішохода або велосипедиста, де отримано травми, тобто є потерпілий, слідство ведемо не ми. Тому мені говорити важко. Хоча із загального досвіду можу сказати, що слідство проводиться зазвичай відносно водія (загалом автомобіль є більш захищеним, ніж пішохід), бо отримує травми пішохід. У процесі слідства проводяться різні експертизи, відтворення і якщо доказується, що водій дійсно не мав можливості уникнути наїзду на людину, то він виправдовується. Не можна ж звинуватити пішохода, що в результаті зіткнення з автомобілем він завдав йому збитків. У будь-якому разі пішохід кримінальної відповідальності не несе.

Про Зеленського зараз говорять усі – від малого до великого. Хтось вбачає в ньому казкаря, хтось – клоуна, а хтось – прекрасного політика. Чи може він дійсно взяти на себе функції глави держави?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з політологом із Ужгорода Віктором ПАЩЕНКОМ.

Фактори загального розчарування та невизначеності і породили феномен Зеленського в політиці. Після його заяви одні почали кричати: «Ура! Вперед!», а інші: «Ні! Клоун!» Утім усе це – емоції. Вони корисні, та якщо їх відкинути, його феномен все одно залишиться, хочемо ми цього чи ні. Виходить, що в людей є потреба в чомусь такому, що він продукує, тобто в несистемному політикові. Зеленський не є якимось суто українським ексклюзивом. Час від часу у людства такі потреби виникають, при чому – у різних суспільствах, у різний час. У нас приблизно рік тому почали говорити про Вакарчука, який більш симпатичний Заходу, патріотичному електорату, і про Зеленського, якого більше готовий підтримати Схід, бо він є ближчим до російськомовного населення, до чогось панківського.

За інформацією УДСНС в Закарпатській області, учора, 26 лютого, о 20:50 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшла інформація, що в районі гори Говерла Рахівського району під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир на місцевості та заблукали двоє туристів (чоловік та жінка). Про це рятувальників повідомили поліцейські до яких за номером 102 і звернулись туристи.

Далі рятувальники у телефонному режимі дізнались в потерпілих про орієнтовні координати їхнього місця знаходження. Також вони розповіли, що сильний вітер здув у них палатку і вони викопали заглиблення в снігу й чекають на допомогу.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було створено дві групи: одна із фахівців гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів, а інша із ГПРВ с. Лазещина у складі 11 чоловік та двох одиниць спецтехніки.

Близько 10:00 однією з пошуково-рятувальних груп було знайдено туристів. Наразі рятувальники ДСНС надають долікарську допомогу постраждалим, адже ті отримали переохолодження.

Вчора, 26 лютого, близько 18:00 години до правоохоронців надійшло повідомлення про аварію, яка трапилась на об’їзній дорозі біля міста Хуст.

Як розповіли Mukachevo.net у Головному управлінні національної поліції Закарпаття, на місце виїхала слідчо-оперативна група та група швидкого реагування патрульної поліції, а також керівництво Хустського ВП.

Ними було встановлено, що близько 18:00 години водій автомобіля ВАЗ-2107, 1979 року народження, мешканець Хуста, рухаючись дорогою в напрямку Мукачева не надав перевагу зустрічному автотранспорту, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з Mercedes, під керуванням мешканця Хуста, 1992 року народження.

Після цього, ВАЗ з’їхав у кювет, але у нього вилетів двигун, який пошкдив попутню автівку Volkswagen, під керуванням мешканця села Сойми, 1989 року народження.

Оперaтивники Упрaвлiння зaхисту економiки в Зaкaрпaтськiй облaстi викрили у корупцiйнiй дiяльностi iнспекторa Мукaчiвського прикордонного зaгону. Зa певну грошову винaгороду оргaнiзовувaв безперешкодний перетин кордону нелегaльними мiгрaнтaми, a тaкож незaконне перепрaвлення до крaїни ЄС тютюнових виробiв.

Зa дaним фaктом слiдчими Територiaльного упрaвлiння Держaвного бюро розслiдувaнь, розтaшовaного у мiстi Львовi було вiдкрито кримiнaльне провaдження зa ч. 3 ст. 368 Кримiнaльного кодексу Укрaїни.

В межaх досудового розслiдувaння було встaновлено, що зa вирiшення питaння щодо безперешкодного перетину кордону двомa нелегaльними мiгрaнтaми тa «провiдником» з 9 ящикaми тютюнових виробiв прикордонник вимaгaв 1300 долaрiв США непрaвомiрної вигоди. 800 долaрiв США – зa мiгрaнтiв тa 500 долaрiв США зa тютюновий вaнтaж.

У понеділок близько 19 вечора в Мукачеві на автозаправці на вулиці Кооперативній знайшли понівечене тіло 21-річного хлопця.

Поліцію викликав випадковий перехожий. Злочинці розтрощили нещасному череп та винесли готівку.

Хлопець був із порядної родини. Мати працюювала медсестрою, батько був на заробітках.

Експерти встановили: удари йому було завдавали тупим, важким предметом, ймовірно сокирою. Через важкі травми Сергій, що працював заправщиком, помер на місці. За два тижні йому мав виповнитись 21 рік. Друзі кажуть, що він був дуже хорошою людиною.

Зараз на території АЗС нагадує про трагедію велика калюжа крові.

Зараз не сезон ягід, але журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов налиті сонцем великі кавуни по 119 гривень за кілограм. Привезено їх із Бразилії.

Смугаста ягода майжі нічим не відрізняється на смак від літньої. Така ж ароматна і смачна.

Цікаво, що торік у Херсонській області було вирощено найбільший у світі кавун, вагою 119 кілограмів. Сорт називається Кароліна Крос, він був завезений із США.

«Найбільша ягода в світі. Ось такі кавуни народить щедра земля Херсонщини», – зазначили у Міністерстві закордонних справ України на своїй сторінці Facebook.

У соціальних мережах тоді щиро дивувалися такому плоду і навіть пропонували занести таке досягнення в Книгу рекордів Гіннеса.

Щаслива в сім’ї жінка і успішна реалізована в житті особистість. Чи сумісними є ці поняття?

Жінка – це і мати, яка передає дітям свої знання та спрямовує їх у правильне русло, і охоронець родини, яка підтримує близьких, і творець клімату в сім’ї, що заряджає оточуючих своєю енергетикою. Жінка – це часто натхненник та генератор ідей для чоловіка.

Утім, для багатьох представниць прекрасної половини головним є не лише сімейний затишок, але й можливість самоствердитись у житті, стати фінансово незалежною.

І таких жінок на Закарпатті багато!

Тож уже втретє, газета «Неділя Закарпатські новини» готує унікальний проект про найбільш відомих представниць прекрасної половини  нашого краю «Успішні жінки Закарпаття».

Вражаючий  проект «НЕДІЛІ» у цьому році знову відкриє для закарпатців імена надзвичайно цікавих і успішних представниць різних сфер – як бізнесу, так і політики, науки, мистецтва, освіти та інших галузей, які можуть поділитися з іншими власними секретами свого успіху. Вони ж добре знають, якою є дорога до визнання.

Вже незабаром ви зможете дізнатися, хто вони, найбільш успішні жінки Закарпаття 2019 року.

Замовити рекламу у журналі «Успішні жінки Закарпаття» можна за теефоном: (050) 222-50-50.

zakarpatpost.net