Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

10-річний закарпатець посеред зими вирощує гриби

Ярослав із Перечина  дуже любить рослини, його цікавить, як вони ростуть, як  буяють життям і дають плоди. Благо, що біля будинку є ділянка, на якій мама постійно щось вирощує, та й багато кімнатних квітів ростуть у самому будинку, доглядати за якими він теж допомагає.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Як закарпатський Тімоша заробляє у київській підземці

У Києві, в підземному переході, жінка у балоновій куртці в окулярах просить гроші. Перехожі кидають їй по кілька гривень, хтось – копійки. Вона мовчки приймає дари… але найцікавіше, що просить милостиню бабуся не одна, біля неї симпатичний кудлатий собака.

Чому в ужгородських жінок волосся має бути прикрите ширінкою

Приїхала на вихідні до баби Анці кума з Хустського району. Думає стара, що ж їй показати в селі, куди повести. Вирішила з онучкою порадитись.

«Повези її в Ужгород, – каже вона. – Покажи міні-скульптури, прогуляйтеся набережними, походіть по магазинах, проїдьтеся на чудо-поїзді в Боздоський парк. Она ще такоє ніколи не виділа!»

Закарпатець змусив доньку вийти заміж за нелюба, а його коханка облила її кислотою

Оксана умовляла батька не робити дурниць, бо життя –бумеранг, тож кожен рано чи пізно отримає за заслугами

Часом життя готує нам такі сюрпризи, про які ми навіть не підозрюємо. Коли здавалося б, настає безвихідь, несподівано в життя вривається нових подих і приходить усвідомлення того, що справді все, що робиться – на краще.

Лікарям вдалося врятувати життя критично пораненого чоловіка, незважаючи на те, що його легені знаходились назовні

Чоловік, легені якого випали через поріз у грудній клітині, дивом вижив завдяки вмілим хірургам.

Продавець вина Йогендра Кумар прямував на роботу, коли його раптом збив автомобіль.

Закарпатка зірвала з сусідки золотий ланцюжок із хрестиком та погрожувала її вбити

Жіночі розбірки бувають набагато жорсткішими за чоловічі. Та й битись представниці слабкої статі можуть не гірше за чоловіків.

Закарпатець викинув дружину з балкону, а потім побив до смерті

Спочатку у всьому зізнався, а потім усе заперечував і казав, що не знає, хто вбив жінку

У селі Розівка Ужгородського району чоловік побив дружину так, що вона померла. Трагедія сталася через алкоголь. За словами сусідів та знайомих родини, полюбляли оковиту обоє з подружжя. Утім главу сімейства злило, що пиячить саме дружина. Через це між закарпатцем та його жінкою нерідко виникали не лише сварки, але часом й доходило до рукоприкладства з боку чоловіка.

Роман Офіцинський: «Люблю місто, в якому живу, не тільки на словах»

Відомий закарпатський історик розповів, що кожен виборець мусить перейматися не продажем голосу за вигідним курсом, а національними інтересами

Історія переписується кожною новою владою, відомі нам факти фальсифікуються, а діти вчать у підручниках минувшину за радянськими критеріями. Чому?

У ліжку з ворогом? Чому так часто розлучаються закарпатці

Міфи наших земляків про сімейне життя

Невже закарпатські чоловіки і справді такі непутні? Чи просто в певний момент щось ламається і вони починають робити наперекір дружинам? А може, їх змінюють постійні докори жінок, порівняння з кумом, братом, сусідом? Цікаво, що жінки нерідко шантажують при розлученні колишніх благовірних дітьми.

Чи має право учень записувати вчителя на телефон?

Як захиститися дітям від словесних атак педагогів?

Останнім часом нерідко вчителі порушують права дітей. Згадаймо, скільки за останні кілька років на Закарпатті було випадків, коли вчителі обзивали учнів принизливими словами. Таке є майже в кожній школі області. Просто про це мовчать. Таке не завжди хочуть афішувати навіть батьки, бо бояться скандалу, остерігаються, що потім їхнє дитя зацькують… що сина чи доньку доведеться переводити до іншого навчального закладу.

Дезорієнтація на політичній місцевості

На наше покоління випало карколомне прискорення історичного і навіть побутового часу.

Колись можна було прожити ціле життя – і нічого навколо тебе принципово не змінювалося. Зараз же все навпаки. Я народився тоді, коли люди ще писали від руки, обмінювалися листами і вітальними листівками з друзями і родичами, читали паперові книжки і збирали їх цілі бібліотеки. Крім того, збирали кришталь у сервантах, килими на стінах.

Синдром попутника

Є у психології такий цікавий термін – «Синдром попутника». Оскільки мені частенько доводиться їздити цим чарівним світом потягом і не тільки, то попутників мені вистачає. І що таке отой синдром – я не просто вивчив на власному досвіді, але і можу проілюструвати його багатьма прикладами.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 1 березня.

zakarpatpost.net