АНОНС. 10-річний закарпатець посеред зими вирощує гриби

Ярослав із Перечина  дуже любить рослини, його цікавить, як вони ростуть, як  буяють життям і дають плоди. Благо, що біля будинку є ділянка, на якій мама постійно щось вирощує, та й багато кімнатних квітів ростуть у самому будинку, доглядати за якими він теж допомагає, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Гриби зацікавили хлопця  недавно, йому дуже хотілося спостерігати за їхньою появою на світ від самого початку. Однак, незважаючи на те, що Закарпаття – багатий на дари лісів край, у природних умовах зробити це важко. Тому Ярослав замовив через Інтернет пакет для вирощування шампіньйонів.

Хлопчик детально протягом тривалого часу вивчав інформацію в Інтернеті, готувався до покупки.

«Я дізнався, що основою для того, аби гриби виросли, є компост. Також знав, що не варто експериментувати із будь-яким початковим матеріалом, найкраще замовити якісний міцелій, вирощений у спеціальних лабораторіях. Зараз замовити його можна на багатьох сайтах. Нині багато хто вирощує таким чином шампіньйони навіть для продажу. Моєю ж ціллю було спробувати зробити це самому і зібрати свій перший урожай», – поділився думками з газетою «Неділя Закарпатські новини» юний грибар-садівник.

Тож 10 січня хлопець отримав пакунок із заповітним крамом і того ж дня взявся до роботи – приступив до вирощування грибів.

Як же Ярослав виростив свої перші гриби? Що з них приготувала його мама? Що він збирається робити далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 1 березня.

zakarpatpost.net