У Хусті посвідчення учасника АТО може отримати кожен бажаючий? Військові протестували

Сьогодні перед Хустською РДА відбувся мітинг АТОшників.

На подію приїхали учасники бойових дій, афганці, аби висловити свій протест проти того, що посвідчення учасника АТО видали людині, яка не воювала.

«Нині зібралася регіональна організація штабу АТО в Хусті Ми провели стихійне зібрання у зв’язку з тим, що хтось не по праву отримав статус ветерана війни. Та людина не була учасником бойових дій, а виконувала безпосередньо функцію будівництва фортифікаційних споруд, далеко від передової і жодним чином себе  не задіяла як патріот. Тому ми зустрілися, аби сказати йому, яке він має право носити почесне звання, – зазначив журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» один з представників мітингувальників.

Чоловік, проти якого зібралися АТОшники на зібранні був також. На його думку, кожен, хто побував у зоні проведення військових дій, має право називатися ветераном.

Серед присутніх були не лише хустяни, але й мешканці Хустського, Тячівського районів та Ужгорода, загалом близько сотні осіб.

У подальшому учасники військових дій Хустщини планують звертися до правоохоронних органів з проханням анулювати посвідчення чоловіка, проти якого вони власне й зібралися.

zakarpatpost.net