Не встиг зійти сніг, як із землі почали з’являтись… ні не проліски та крокуси, а небезпечні боєприпаси часів минулих війн

Загалом з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС області вже вилучили та знищили 652 вибухонебезпечних предметів, з яких 520 – набої.

Так, 1-3 березня піротехніки ДСНС чотири рази виїжджали на вулицю Канальну, що в Ужгороді. У всіх випадках небезпечні знахідки виявлялися під час чистки каналу спецтехнікою. Загалом було вилучено та знешкоджено 5 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, зокрема: мінометну міну калібром 82 мм та протитанкову міну, артилерійський снаряд калібром 125 мм, а також дві мінометні міни калібром 120 мм, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

А вчора, під час проведення земляних робіт, а саме оранки городу, місцевим мешканцем у селі Ботфалва Ужгородського району, виявлено  предмет схожий на вибухонебезпечний. Піротехніки, які прибули за викликом, ідентифікували його як артилерійський снаряд калібром 76 мм.  Цього ж дня застарілий боєприпас знищено шляхом контрольованого підриву у місці, призначеному для цього.

Рятувальники Закарпаття звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Слід пам’ятати, що ні в якому разі не можна боєприпаси брати в руки, розбирати, переносити тощо. Про небезпечну знахідку слід негайно сповістити рятувальників за номером телефону “101” або правоохоронців за номером телефону “102”.

zakarpatpost.net